VIDEO/ Au făcut pârtie de schi în mall

0
1960

Și-au făcut pârtie de schi în mall, ca să poată practica sportul de iarnă, chiar și atunci când nu ninge. Domeniul schiabil este amenajat într-un balon, în care este iarnă continuu. Ideea a fost pusă în practică într-un orășel din Anglia, pârtiile fiind testate și de românii care vor să-și amintească de zăpada de acasă.

În timp ce în România sunt munți cu zăpadă, aproape patru luni din an, dar autoritățile nu sunt în stare să amenajeze pârtii, pentru a atrage turiști, într-un orășel de lângă Londra, a fost construit un domeniu schiabil, într-un mall. Centrul comercial, singurul obiectiv din micuța localitate Milton Keynes, este locația în care oamenii vin să-și petreacă timpul liber. „Balonul cu iarnă artificială”, amenajat chiar în mall, are mai multe pârtii pentru schi și snowboard, teleski-uri, tunuri de zăpadă și oferă și posibilitatea, neinițiaților, să ia cursuri. Business-ul a prins în mai multe zone din Anglia, unde nu este zăpadă, iarna fiind mai mult o toamnă ploioasă.

O vizită de 3 ore în deja faimoasa zonă cu iarnă artificială costă până la 49 de euro. Tot contra-cost, se pot lua lecții de schiat, de la un antrenor și se pot închiria echipamente adecvate, pentru petrecerea timpul liber pe pârtiile artificiale, la temperaturi de -3 grade Celsius.

În timp ce alții fac improvizații, pentru a crea, artificial, ceea ce în România este din plin, adică zăpadă, autoritățile de la noi se împotmolesc, de aproape 30 de ani, în proiecte pentru dezvoltarea unor domenii schiabile, pe care natura le permite să le construiască, direct pe munți, pe kilometri întregi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here