VIDEO – Cum au găsit polițiștii două salvări, furate de un consilier local

0
1928

Caz tragi-comic, în comuna Drăguțești (Gorj), unde un consilier a fost prins cu două ambulanțe furate chiar de la primărie. Alesul a dezmembrat salvările, piesă cu piesă și le-a dus acasă. A lăsat, totuși, carcasele, sperând că nimeni nu va afla vreodată, că sub ambalajul metalic, inscripționat pompos cu “AMBULANCE”, nu mai este nimic.

Polițiștii, sub coordonarea unui procuror, au descins, în această dimineață, la locuința consilierului local Ion Bârsanu, din satul Tâlvești. Bărbatul de 59 de ani a intrat în atenția anchetatorilor, încă de anul trecut, când actualul primar, Ion Popescu, a constatat că cele două salvări, primite de Primăria Drăguțești, cu titlu gratuit, în urmă cu câțiva ani, au fost dezmembrate, iar piesele au fost furate. În curtea primăriei rămăseseră doar carcasele. În această dimineață, echipele de investigatori au mers, cu mandate de percheziție, la domiciliul consilierului suspect, unde au fost găsite componentele celor două ambulanțe.

“Polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, de 59 de ani, din localitate, ocazie cu care au identificat și ridicat în vederea continuării cercetărilor două motoare având cutiile de viteze aferente şi mai multe componente şi subansamble auto, despre care există suspiciunea rezonabilă ca provin din săvârșirea infracțiunii de furt. Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul ca bunurile ar fi fost sustrase în perioada septembrie – octombrie 2017, de la două autospeciale inscripţionate cu textul ,,Ambulance”, aflate în curtea Primăriei Comunei Drăguţeşti. Bunurile ridicate cu ocazia percheziţiei au fost predate Primăriei Comunei Drăguţeşti, până la finalizarea cercetărilor, prejudiciul ridicându-se la peste 200.000 lei”, se arată într-un cominicat al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj. Consilierul acuzat de furt a fost transportat la spital, deoarece a susținut că i s-a făcut rău, acesta trebuind să fie dus la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here