VIDEO/ Cum protestează un gorjean, în toată Europa, împotriva copertinelor vecinilor

0
1257

Un gorjean și-a luat lumea-n cap și protestează în diferite țări din Uniunea Europeană, împotriva copertinelor vecinilor. Bărbatul spune că nu a mai suportat zgomotul făcut de ploaie, pe respectivele acoperișuri și s-a plâns autorităților locale. Cum acestea nu au vrut să demoleze copertinele, ce-l scoteau din minți pe reclamant, omul a luat la pas Europa, ca să demonstreze că în alte orașe nu sunt permise copertinele clandestine.

Florin Baltătoiu, un gorjean din orașul Bumbești Jiu, a cerut autorităților locale, luni de zile, să demonteze copertinele vecinilor, spunând că-l deranjează, atunci când plouă, deoarece zgomotul este prea puternic și nu poate dormi. Nimeni nu i-a rezolvat favorabil petițiile, ba chiar l-au luat și în derâdere. Văzând că nu are șanse să scape de acoperitoarele atârnate la geamurile vecinilor, bărbatul a plecat în străinătate, ca să demonstreze că alte țări nu permit astfel de construcții. A trecut prin mai multe țări din Europa și în fiecare loc a protestat împotriva copertinelor de la Bumbești Jiu și a autorităților, pe care le acuză că interpretează greșit și încalcă legea. În fiecare oraș în care a protestat, s-a filmat și s-a pozat, iar imaginile le-a postat pe pagina de socializare. Protestul gorjeanului a ajuns acum pe Costra de Azur. Francezii, amabili, îi fac fotografii, atunci când îi roagă, deși nu înțeleg semnificația mesajelor afișate de protestatarul român. Florin Bălțătoiu a explicat, pentru PFS, de ce protestează în acest mod.

 

Primarul din orașul Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, spune că respectivele copertine nu pot fi demolate, deoarece măsura nu intră în competența primăriei. „Să dărâm 1500 de copertine? M-am uitat în legislația, dar nu se autorizează, sunt cu acordul asociației de proprietari. Asociație de proprietari nu au…e o situație. Să te pui la mintea lui…Și dacă reclama o situație singulară, dar el reclamă toate copertinele, din tot centrul civic. Ce să faci în situația asta?”, a declarat edilul.

Protestatarul gorjean spune că, atunci când se va întoarce în țară, este dispus să-și ceară dreptatea în inatanță, unde vrea să solicite demontarea copertinelor vecinilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here