VIDEO/ Protestatarii Minprest anunță greva foamei. Muncesc la lopată, cu salariul minim. ”Dacă pleacă 20 de la birouri, ăsta e bugetul nostru”

0
1225

Angajații Minprest, care au protestat marți după amiază, la Târgu Jiu, anunță că vor intra în greva foamei. Protestul extrem este determinat de faptul că salariații societății, la care CEO este acționar, au salarii minime, deși muncesc în cariere și fac aceleași activități, ca și minerii. Liderii angajaților spun că cei care vor intra în greva foamei vor declanșa protestul în trei locații, respectiv la sediile celor două partide aflate la guvernare, PSD și PNL; sub fereastra managerului Complexului și la Ministerul Energiei.
”Pot să plece din ei, că dacă pleacă 20 de la birouri, ăsta e bugetul nostru”
”Sub nicio formă, nu vom lucra pe minimul pe economie. Ca și minerii, am avut și noi și alte drepturi.
De ce să muncim noi mereu, pe minimul pe economie. Că muncim în aceleași condiții, prin carieră, prin centrale, cot la cot cu salariații CEO.
Ăsta este ultimul apel, civilizat și decent. De-acum înainte, dacă vor să ne forțează să facem și alți pași, îi vom face. Am intrat că o să intrăm în greva foamei, la sediile partidelor politice, care conduc Guvernul, la CEO în față, la domnul director Plaveti și la Ministerul Energiei. Pentru ei vin sărbătorile. Pentru noi ce vine, domnule director general Plaveti?”, a fost mesajul transmis de liderul de sindicat de la Minprest, Cosmin Bivolaru. Imagini de la protestul salariaților, aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here