VIDEO/Suspecți de trafic de droguri, ridicați de mascați

0
807

Peste 30 de persoane, din 13 județe, printre care și Gorjul, au fost ridicate și duse la audieri, într-un dosar de trafic de droguri. Anchetatorii au descoperit că suspecții trimiteau marfa prin curierat, dând nume false, ca să nu poată fi prinși. Grupul a fost constituit de un bărbat de 33 de ani, din Rovinari, împreună cu alți doi cunoscuți din localitate. Aceștia comandau droguri și susbstanțe cu efecte psihoactive, de la doi clujeni. Marfa era, ulterior, porționată și vândută consumatorilor din Gorj. Aceiași distribuitori din Cluj-Napoca au livrat și în alte 11 județe. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţeri de poliţie de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Gorj au efectuat, azi, 32 de percheziţii, la membrii grupului infracțional, care trafica produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„Produsele psihoactive noi erau expediate prin intermediul a două firme de curierat rapid, folosind în mod fictiv denumirea unor societăți comerciale. De asemenea, destinatarii coletelor foloseau în relația cu firmele de curierat numele unor persoane fictive, pentru a evita deconspirarea activității infracționale și identificarea acesteia de către organele de urmărire penală. Coletele erau preluate de membrii grupului infracțional organizat, direct sau prin persoane din legătura infracțională, folosind la rubrica contact destinatar posturi telefonice aparținând acestora, cât și unor persoane interpuse. După ridicarea coletelor, produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau porționate și ambalate, iar ulterior distribuite către consumatorii finali de pe raza județului Gorj. Pe parcursul urmăririi penale, s-a mai stabilit faptul că membrii grupului au expediat prin intermediul firmelor de curierat, produse psihoactive noi și către persoane din județele Mureș, Sibiu, Vâlcea, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin”, se arată într-un comunicat al poliției.

35 de mandate de aducere au fost puse în aplicare, de oamenii legii, suspecții fiind audiați la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism– B.T. Gorj. La acțiunea de azi au participat reprezentanți ai serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate din Craiova, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Caraș-Severin, Dâmbovița, Bistrița-Năsăud, Pitești, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Gorj și Sibiu. În urma perchezițiilor, la domiciliile celor percheziționați au fost găsite pistoale, cannabis, pastile interzisem și instrumente folosite pentru cântărirea și porționarea drogurilor și a substanțelor psihoactive. 27 de persoane au fost conduse la sediul poliției, urmând a fi prezentați procurorilor DIICOT. Vezi video din timpul descinderilor:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here