VIDEO. Trei jurnaliști, scoși din spital cu patru echipaje de intervenție. Managerul se autodenunță. Din prostie

0
3104

Mobilizare impresionantă de forțe de ordine, pentru a împiedica protestul a trei jurnaliști, la Spitalul Județean din Târgu Jiu. Patru echipaje, unul de la Ordine Publică și trei de la firma privată ce asigură paza spitalului, au fost chemate să-i scoată din curtea unității sanitare, pe oamenii de presă, care se aflau sub ferestrele managerului acuzat de abuzuri. Într-un interviu, Gigel Capotă recunoaște, din prostie, că vrea să-și pună juriștii să schimbe sensul unor informații apărute în presă (!).

Demersul jurnaliștilor din Târgu Jiu, care vor să atragă atenția asupra neregulilor din spitalul județean, a fost blocat, azi, cu forțele de intervenție. Cei trei jurnaliști care protestau au fost scoși din curtea unității, de oamenii de la pază, care au cerut „întăriri”. Ziariștii au mers în Spitalul 700, unde este și sediul administrativ, cu hârtii, pe care era scris „Am venit să ne scuipați”, după ce directorul a pus angajații să semneze tabele, prin care acuză presa care face dezvăluiri despre neregulile din instituție, că aduce prejudicii spitalului.

După ce ieri au fost în Spitalul Tudor Vladimirescu, miercuri, gazetarii au mers la o altă unitate a Spitalului Județean și după un tur pe holurile instituției, s-au postat sub ferestrele biroului directorului. Angajații de la pază au încercat să-i scoată din curtea instituției și chiar au solicitat echipe de intervenție. În doar câteva minute, trei echipaje ale firmei private de pază, care are contrat cu spitalul și un echipaj al poliției au ajuns în curtea unității sanitare, să-i îndepărteze pe jurnaliști de ferestrele managerului Gigel Capotă.

Demersul jurnaliștilor, care au publicat constant anchete privind ilegalitățile din spital, a debutat după ce managerul a încept să persecute angajații care reclamau nereguli. În urmă cu două săptămâni, un magazioner a fost băgat în comisia de disciplină, acuzat că a furnizat presei informații despre o magazie cu condiții improprii, în care erau ținuți reactivi, teste și materiale sanitare. În urma unui control al Inspectoratului Teritorial de Muncă, respectivul depozit a fost închis, iar spitalul a fost amendat. Un raport al Corpului de Control al ministrului Sănătății este ținut „la secret” de conducerea Consiliului Județean, care a încercat să ascundă neregulile din spitalul de la Târgu Jiu.

Ghici ce vrea să spună managerul Gigel?
Contactat de jurnaliștii Radio Tg Jiu, pentru a explica scopul tabelelor cu semnături, managerul spitalului, Gigel Capotă, își dovedește analfabetismul. După ce spune că semnăturile îi fidelizează pe angajați la locul de muncă, șeful unității de sănătate publică recunoaște că își pune juriștii să schimbe sensul unor informații apărute în presă. „Am vrut să vedem, noi, conducerea, o manifestare de voință a fiecărui angajat privind fidelizarea locului de muncă […] Cu referire la aceste hârtii, aceste tabele, ca orice conducere, că este vorba de comitetul director, am vrut să vedem punctul de vedere al salariaților față de această campanie de dezinformare. Dar asta nu înseamnă că o să dăm în judecată anumiți jurnaliști. Nu! Noi o să avem oficiul juridic, care va scoate din context tot ceea ce a însemnat dezinformare la adresa spitalului, care noi în permanență am venit cu comunicat de presă, prin care am încercat să lămurim și să spunem adevărul. Totodată, juriștii mei, toate persoanele care au venit cu o dezinformare și nu au ținut cont, hai să zicem, ai zis o dată, dar care o tot reiei, reiei, aceeași chestie o tot reiei și se ajunge și la jigniri și la…”, a declarat Capotă.
Urmăriți întreaga desfășurare de forțe, din curtea Spitalului Județean Târgu Jiu, în materialul următor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here