Vîlceanu: Romanescu dorește să fie președintele PNL Gorj

0
908

Șeful liberalilor gorjeni, Dan Vîlceanu, atacat de președintele filialei municipale Târgu Jiu, îl acuză pe Marcel Romanescu de faptul că vrea să-i ia scaunul de conducere. 

Liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, explică atacul furibund al primarului Marcel Romanescu, la adresa lui, prin faptul că îi vrea funcția din partid. După ce edilul din Târgu Jiu i-a declarat război șefului pe linie politică, în urma excluderii din partid a unuia dintre consilierii locali, Vîlceanu îi răspunde. Deputatul a recunoscut, la Tele3, că există o problemă de acceptare, între el și primarul municipiului, problemă pe care niciunul dintre cei doi nu a confirmat-o până acum. Președintele liberalilor gorjeni a afirmat catalogat afirmațiile lui Romanescu, drept „răutăți” și a spus că acestea au ca și cauză dorința primarului, de a prelua conducerea partidului, în Gorj. „Eu cred că dl. Marcel Romanescu – pentru că, este clar, atacul este la mine, nu la toți colegii – dorește să fie președintele organizației. Și din punctul ăsta de vedere o face foarte clar: nu-l vreau pe Vîlceanu președinte. … Are o problemă cu Vîlceanu președinte. Adică postul să devină vacant, nu pentru altcineva, ci pentru dânsul, că nu-și dorește lucrul ăsta fără motiv”, a declarat Dan Vîlceanu, la Tele3, după atacul primarului.

„Eu am aflat rezultatul și l-am sunat pe dl. Romanescu”

Întrebat dacă este mulțumit de campania pe care organizația a făcut-o pentru Marcel Romanescu, pentru alegerile locale, după ce edilul a susținut că liderul PNL nu l-a vrut candidat pentru Primăria Târgu Jiu, Vîlceanu a declarat că el l-a pus candidat. În același timp, liberalul-șef a insinuat că afirmația primarului, că l-a surprins vestea că a câștigat alegerile, este o minciună, pentru că el l-a anunțat pe Romanescu, de rezultatul ce-l dădea învingător. „Că domnul Romanescu dorește să recunoască sau nu, am fost cel care a condus campania. De asemenea, eu am fost cel care a aflat primul rezultatul, nu la emisiune, ci înainte de emisiune și eu l-am anunțat pe dl Romanescu de rezultatul exit-poll-ului. La acea emisiune, am fost invitat alături de dl Purec, de la universitate, care făcuse exit-poll-ul. Am discutat cu dumnealui înainte să intrăm în emisiune și am aflat rezultatul, l-am sunat pe Marcel Romanescu, i-am spus. I-am spus și dânsului și am făcut-o și eu, să aibă o atitudine rezervată, pentru că este vorba, totuși, de un exit-poll și nu vreau să pățim ce a pățit Geoană. Adică așteptăm rezultatul oficial, încep să vină secțiile și-atunci putem să tragem o concluzie”.

„Marcel Romanescu recunoaște că are o problemă cu mine”

Dan Vîlceanu spune că nu va mai da declarații publice, pe acest subiect și a încercat să fie conciliant, deși spune că a tras o concluzie, în urma acestui episod și anume că Marcel Romanescu nu-l „înghite”: „Este prima dată când dl Romanescu recunoaște că are o problemă cu mine. Niciodată, nici în partid, nici în public, nu s-a întâmplat asta. Și atunci mă gângesc la două variante de rezolvare a acestei probleme: recunoscând, practic, nemaifiind în negare, că există o problemă legată de mine – dânsul are o problemă cu mine – putem să pornim discuția asta și putem să încercăm să rezolvăm problema. Altfel, știți ce se întâmpla până acum, spunea: dar nu înțeleg, care e problema”, a declarat Vîlceanu, care a spus că nu va continua un război al declarațiilor cu Marcel Romanescu și că i-a avertizat și pe ceilalți reprezentanți ai partidului, să nu răspundă unor atacuri, pe care susține că le-a intuit, după ședința în care s-a votat excluderea consilierului Mihai Paraschiv.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here