Vremea schimbă programul show-ului aviatic de la Stănești. Aeronave militare survolează de la ora 11:00

0
842

Organizatorii show-ului aviatic de la Stănești, cel mai mare de acest gen din țară, anunță schimbări în program, din cauza vremii în schimbare. Avioanele militare vor survola zona, începând cu ora 11:00 și nu la 17:00, cum a fost stabilit în programul inițial. În jurul orei 10:40, pe aerodromul de la marginea comunei Stănești vor ateriza primele două aeronave BN-2 ale Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațial (INCAS), care vin cu pasageri din București. Simbolic, aceasta este prima cursă București-Târgu Jiu, pe Aerodromul Stănești. Datele obținute de reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Aeriene și Aeroclubul României, partenerii noștri în evenimentul Gorj Aero Show 2021, arată o vreme capricioasă și care schimbă planurile. Astfel, show-ul susținut de aeronave și elicoptere militare, dar și aparate de zbor civile, va începe în prima parte a zilei, fiind estimată ora 11:00 și nu 17:00, cum fusese anunțat inițial. De la ora 10:00 evoluează mai multe aparate de zbor militare și civile, vor fi expuse machete și alte componente ale avioanelor, precum și expoziție foto -documentară despre viața aviatorului Vasile Craiu.

Până în momentul în care aeronave MiG-21 LanceR, elicoptere IAR-330 ori Șoim IAR-99, dar și avioane ale Aeroclubului României vor evolua deasupra aerodromului, spectatorii sunt așteptați la corturile special amenajate pentru expoziții ori pot avea o experiență de neuitat în balonul cu aer cald ori avion. Pe fostul aerodrom a fost delimitată și o zonă cu mâncare și răcoritoare, iar atmosfera pe parcursul zilei va fi întreținută de DJ Alin Prandea și Mara Konci. De la ora 19 concertează trupa locală NOVUS, urmată de EMAA, de la ora 20:30, iar ultimii care urcă pe scenă sunt cei de la The Motans. Seara se încheie cu un foc de artificii.

Mijloace de transport vor efectua curse Târgu Jiu-Stănești, din oră în oră, și au stații la gară, Debarcader (fosta fabrică de țigarete), Piața Centrală și mall.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here