Zeci de clădiri prăbușite, după un cutremur de 7,5 grade. Exercițiu

0
1268

Nouă autospeciale de pompieri, două microbuze, cu zeci de ofițeri și subofițeri, au plecat din județul Gorj, spre București, pentru a interveni după un cutremur de 7,5 grade, ce a dus la prăbușirea a zeci de clădiri și sute de răniți. Echipaje de pompieri din județul Gorj, dar și din alte județe ale țării au fost alertate, începând cu ora 9.00, în această dimineață. Totul face parte din scenariul unui exercițiu național, în care se testează capacitatea de intervenție, în cazul unui dezastru, produs de un cutremur, ce a făcut victime și pagube. Timp de cinci zile, echipele de intervenție vor acționa pe străzi, ca și cum ar interveni într-o situație reală. Exercițiul este monitorizat de reprezentanți ai Comisiei Europene și NATO.

„Toate comunicațiile au fost întrerupte. Se așteaptă să vină oamenii de acasă, să plece cu mijloacele de intervenție. O parte din aceste mijloace sunt întoarse, altele vor ajunge la București”, a declarat Raed Arafat, la o conferință de presă ce a avut loc sâmbătă, la ora 12.00.

Evenimentul este coordonat de la Ciolpani, unde a fost constituit centrul național de coordonare.

Ambulanțe ce se deplasau spre capitală, în simularea de intervenție, au fost blocate în trafic, informează presa centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here