Vindeau droguri elevilor. 7 reținuți/ VIDEO

0
273

Șapte persoane au fost reținute, într-un dosar instrumendtat de DIICOT, ce vizeazpă un grup infracțional organizat de trafic de droguri de risc și mare risc. Una dintre persoanele reținute este cetățean străin.
Anchetatorii au efectuat percheziții la cinci adrese din județul Gorj, în ultimele două zile. ”Din probele administrate a rezultat că, în vara anului 2023, pe raza județului Gorj a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat, care şi-a desfăşurat activitatea până la data de 14 martie 2024, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri.
Acestea erau achiziționate de liderul grupului, iar după porționarea și ambalarea, membrii le comercializau, către diverși consumatori, cu sume cuprinse între 50 și 70 lei pentru un gram.
Cercetările efectuate în cauză au relevat că inculpații au vândut droguri de risc (canabis) și de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), către consumatori, în special tineri, inclusiv elevi ai unor instituții de învățământ de pe raza județului Gorj.
Au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate: cantitățile de aproximativ 800 grame canabis, 30 grame ”cristal” (3-CMC, drog de mare risc), o cantitate de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, 356 comprimate din categoria steroizi, sumele de 66.570 lei și 9.450 euro, două cântare de precizie și cinci grindere ce conțin fragmente vegetale, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă”, au transmis reprezentanții DIICOT, printr-un comunicat de presă.
Procurorii au dispus ridicarea a autoturisme, din care unul din categoria de lux. În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj cu propunerea de arestare a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile, a celor șapte reținuți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here