40 salarii compensatorii, pentru concedierile din CEO. Salariații Termocentralei Turceni, trimiși acasă

1
945

Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia au convenit asupra unui număr de 40 de salarii medii pe ramură, ca plăți compensatorii în caz de concedieri colective. Sumele vor fi incluse în fondul de promovare, pentru anul viitor.

Minerii și energeticienii vor beneficia de o majorare a salariilor, în acest an, de 1.200 de lei, ceea ce înseamnă 650 lei net.

În ședința de marți a comisiei de negociere, a fost anunțată și decizia de încetare a activității la Termocentrala Turceni, timp de o săptămână, la sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai. Angajații vot fi trimiși în concedii forțate, motivul invocat fiind lipsa cererii de energie. Unitatea nu mai are niciun grup în funcțiune, de patru zile. ”Având în vedere ca începând cu 07.04.2024 termocentrala Turceni a fost pusă pe ”0”, din cauza faptului ca nu exista cerere de energie electrică (funcționarea termo, în condițiile de piață actuale, ar produce pierdere), am solicitat ca începând cu schimbul 1, din 29.04.2024, să înceteze activitatea (inclusiv producție și mentenanță) urmând a se relua la schimbul 1, în data de 07.05.2024 (trei zile de concediu/salariat), decizia conducerii, urmând a se comunica în timp optim”, au fost anunțați sindicaliștii prezenți la ultima ședință a comisiei de negociere a contractului colectiv de muncă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here