VIDEO/ Fiul viceprimarului Târgu Jiului, vizat de un dosar penal. Și-a lovit cu pumnii și picioarele un coleg

0
268

Fiul viceprimarului municipiului Târgu Jiu, Gabriel Coica, a intrat în atenția poliției, după ce a lovit cu pumnii și picioarele un coleg de școală. Adolescentul a fost filmat de colegi, în pauze, în timp ce umilea și lovea alți adolescenți. În imagini se observă cum fiul vice-edilului hărțuiește elevi, pe hol sau în sala de cursuri, încurajat de colegi, la unul dintre colegiile de top din municipiu, ”Tudor Vladimirescu”. La o săptămână după ce mai multe înregistrări, făcute cu telefonul, au circulat prin aplicațiile de socializare, polițiștii gorjeni au emis un comunicat de presă, prin care au anunțat că ”s-au sesizat” și fac cercetări.

”La data de 8 aprilie 2024, polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu cu privire la producerea unui conflict între doi elevi, la o unitate de învățământ din municipiul Târgu Jiu.
Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că, la data de 3 aprilie a.c., în urma unui conflict spontan, un elev, în vârstă de 15 ani, din Târgu Jiu, în timp ce se afla în pauza dintre orele de curs, ar fi lovit cu pumnii și picioarele un coleg de clasă de-al acestuia, în vârstă de 14 ani, din aceeași localitate.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe”, arată un comunicat emis de Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.
Și unitatea de învățământ, dar și Inspectoratul Școlar Județean Gorj fac propriile verificări în acest caz. ”Conform reglementărilor în vigoare, există o procedură de combatere a violenței în mediul școlar, deja în plină derulare la nivelul unității respective încă de la finalul săptămânii trecute. Au fost anunțați părinții/reprezentanții legali ai minorilor, precum și DGASPC Gorj, urmându-se pașii procedurali”, a transmis Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here