562 persoane, evacuate din case, după cutremure

0
195

Locuitorii din 11 clădiri, din Aninoasa, județul Hunedoara, vor fi evacuați, după cutremurele produse în Gorj și care au afectat casele respective. Măsura a fost stabilită Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. 562 de persoane, dintre care 118 copii, locuiesc în cele 11 imobile, la care s-a constatat o avansare a stării de degradare.
”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara s-a întrunit, în această după amiază, în şedinţă extraordinară pentru a stabili măsurile ce se impun în urma unei Note Tehnice întocmită de un expert în construcţii, document prin care se arată că este necesară evacuarea locatarilor din 11 clădiri aflate în oraşul Aninoasa, din cauza stării avansate de degradare în care se află acestea, accentuată în urma cutremurelor care au avut loc în Gorj şi s-au resimţit şi în Valea Jiului”, a transmis ISU Hunedoara.

Cele 11 clădiri au câte un etaj, aflate în zona „Colonie” a oraşului, locuiesc 562 persoane, dintre care 118 sunt copii. Asupra stării tehnice a clădirilor, construite în urmă cu peste 100 de ani, nu s-a intervenit niciodată, astfel că acum, pentru cele 182 de familii, trebuie aplicată procedura evacuării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here