Acuze: Minerii, mințiți de Guvernul Dăncilă

0
1715

Liderii PNL acuză guvernul PSD că îi minte pe mineri, în campanie electorală, după ce Viorica Dăncilă a fost la Termocentrala Rovinari, însoțită de câțiva miniștri, dar și de un candidat la europarlamentare. În vizita electorală făcută pe bani publici, s-a promis un lucru neacceptat de UE: acordarea unui sprijin, asta deoarece Complexul Oltenia trece printr-o perioadă dificilă, fiind nevoit să acceseze credite de la șase bănci, pentru a achiziționa certificatele de dioxid de carbon consumate deja anul trecut.

Promisiunea Guvernului, de a acorda un sprijin Complexului Energetic Oltenia, lucru interzis de Comisia Europeană, a fost criticată dur de reprezentanții PNL, care au acuzat PSD, de minciună. Liderii partidului s-au întâlnit ieri, la Motru, cu minerii din zonă. “Discuția a fost una extrem de aplicată, a mai arătat încă un domeniu, în care PSD-ul este totalmente devastator, ca să nu spun dezastruos, prin ceea ce nu a făcut. Cei din PSD sun gata să promotă că-I vor duce pe toți cetățenii pe lună. Nu am văzut în ultimii 25 de ani astfel de promisiuni, total fără acoperire. Deci, dacă luăm zilnic, vedem că se menționează și cultura bumbacului, care nu există în România. Cred că singurul lucru pe care nu pot să-l promită este prima soție. În rest promit orice. Primul orice. Mint cu nonșalanță, după doi ani și jumătate, în care au fost la putere și nu au fost în stare să facă nimic pentru acești oameni. Gândiți-vă că CEO a ajuns la datorii anuale de 200.000 de euro, din cauza unui management defectuos și a guvernului, care supervizează tot ce se întâmplă acolo, a faptului că această companie a refuzat certificate cu 5 euro și le-a cumpărat cu 25 de euro și nimeni nu răspunde pentru asta, a faptului că nimeni nu s-a dus cu problema reală a mineritului din România la Bruxelles”, a spus Rareș Bogdan, după întâlnirea de la Motru.

„Nu am așteptări de la doamna Dăncilă. Sărmana, nu înțelege”

Fostul jurnalist, care este acum candidat pe lista PNL, pentru alegerile europarlamentare, s-a implicat în subiectul mineritului, având mai multe emisiuni, în care a dezbătut problema de la Complexul Energetic Oltenia. Rareș Bogdan a conchis că actualul executive nu are credibilitatea și nici deschiderea, necesare pentru a intra la negocieri, cu oficiali europeni, pentru a încerca rezolvarea acestei probleme. “Problema mineritului din România este o problemă care a existat în țări din UE, cu o mai mare vechime în UE și cu o forță mai mare. Mă refer aici la Marea Britanie, la Germania, la Polonia și există și-n Spania aceeași chestiune. Nimeni din România nu s-a dus să stea de vorbă, pentru că nu trebuie să te duci cu ajutoare. Eu nu am așteptări de la doamna Dăncilă. Sărmana, nu înțelege. Dar erau oameni lângă ea, care sunt convins că înțeleg foarte bine situația și ar fi putut să-i spună: doamnă, atenție cu ajutoarele de stat! Putem vorbi de siguranța sistemului energetic national, putem vorbi de o chestiune care ne scutește de a fi tributari energiei venite de la ruși, putem vorbi de o altă chestiune, pe care o discutăm cu Comisia. Dar pentru asta trebuie să aibă influență. Acești oameni nu au nicio putere. Ei sunt premieri, sunt președinți de camera, de senat, sunt europarlamentari, iar dv, ca jurnalist, vă garantez că puteți intra în 20 de zile, la orice lider european, pentru a sta de vorbă cu el. Ei nu pot. Dacă, începând de astăzi, face un demers un ministru al cabinetului Dăncilă, de a sta de vorbă cu cineva, nu au nicio șansă. Ei au avut familia europeană aici, cu șapte premieri, în urmă cu o săptămână și nu au vrut să stea de vorbă cu ei”, a mai afirmat Rareș Bogdan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here