Cum încearcă PSD să închidă gura presei. Contractul care transformă jurnaliștii în propagandiști

0
741

Liderii PSD Gorj încearcă să cumpere presa locală, pentru a se asigura că vor avea știri favorabile, în campaniile electorale din acest an. Politicienii au ademenit instituțiile mass-media cu contracte lunare, până la finalul anului. Prin contractele încheiate, angajații ziarelor, radiourilor și televiziunilor sunt obligați să facă propagandă PSD-ului.

Pesediștii vor să transforme jurnaliștii în propagandiști. Chiar înainte de campania electorală, liderii organizației gorjene a partidului aflat la guvernare au ademenit instituțiile media cu contracte de publicitate, încheiate până la sfârșitul anului, dar cu clauze ce transformă jurnaliștii în postaci ai PSD. Angajații instituțiilor mass-media, cu care se încheie contracte, sunt obligați să se transforme în aparate de partid.

Conform anexei la contractual propus de PSD, instituțiilor media, acestea din urmă trebuia să-și transforme jurnaliștii în adevărați  propagandiști ai PSD, să laude partidul aflat la guvernare și să cenzureze eventuale comentarii negative la adresa puterii. În cuprinsul actului mai sus-menționat, prestatorul, adică instituția media, trebuia să se oblige să emită mesaje elogioase despre măsurile guvernului PSD, să vorbească despre proiecte și investiții ale administrației județene și să inoculeze idea că partidul și-a îndeplinit măsurile din programul de guvernare. Contractele „servite” patronilor de presă au valori cuprinse între 500 și 1000 de lei, lunar, ceea ce arată situația tragică în care presa din Gorj a fost adusă de clasa politică, cea care a condus, mereu, mare parte a instituțiilor media, pe care le-a finanțat din bani publici. Contractele sunt semnate de liderul PSD Gorj, Mihai Weber, afaceristul ajuns deputat, care și-a donat fiului, apartamentul din București, pentru a încasa bani de chirie de la Parlament și care și-a angajat fiul și nevasta, în posturi călduțe, din instituții publice: odrasla, în Ministerul Transporturilor și consoarta, la Garda de Mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here