Anchetă a poliției, în cazul pacientei refuzate la bronhoscop. Femeia a murit la Craiova

0
682

Polițiștii fac audieri, în cazul femeii internate la Spitalul Județean Târgu Jiu, căreia medicul pneumolog a refuzat să-i facă o bronhoscopie, scriind în fișa de observații că nu se poate efectua manevra solicitată, din cauză că este lipsă de personal și salarizarea este necorespunzătoare. Femeia, de 63 de ani, internată cu bronhopneumonie acută, a fost transferată la Craiova, după ce starea ei de sănătate s-a agravat și a fost în comă indusă și ventilată mecanic. Constanța Calițoiu a murit, sâmbătă, la spitalul din Bănie, în urma unui stop cardiac.

În urma materialelor apărute în presă, polițiștii s-au autosesizat și fac verificări în acest caz. Medicul Elena Vlad a fost chemată la audierile ce au loc la Inspectoratul Județean de Poliție Gorj.

Dr Vlad, acuzată că folosește aparatura spitalului, pentru cabinetul privat

Managerul Spitalului Județean Târgu Jiu, Gigel Capotă, a acuzat-o public pe doctorița Elena Vlad, într-o emisiune, la postul Tele3, că a folosit aparatura unității medicale, pentru servicii oferite de cabinetul privat, pe care îl deține, unde ar direcționa pacienții. „Spitalul public a devenit centru de recoltare a pacienților, pentru cabinetele particulare. Și am și eu o întrebare: cum poate un medic să efectueze bronhoscopie, la un cabinet privat, când nu are în dotare acest aparat? Răspuns: are spitalul public. Cum poate un medic, într-o zi normală de lucru, să activeze și atât la spital, cât și în ambulatoriu, cât și pe gărzi, cât și în cabinetul lui privat, cât și la o clinică privată, lângă Profi?! Mai predă și ore la facultate. Răspuns: e profesionist, iar noi suntem proști”, a afirmat managerul Capotă, la Tele3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here