Polivalenta abia inaugurată, cârpită de constructor. Plouă în sală

0
972

Lucrări de mântuială, în valoare de 2.000.000 euro, la Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Plouă prin acoperiș, panourile solare au căzut și pardoseala de travertin, din holul de la intrare, s-a desprins și s-a ridicat. Firma constructor, Grup Primacons, care a trimis trei muncitori, să „cârpească” lucrarea, este abonată la banii publici și a creat probleme și în alte localități. 

Sala Sporturilor din Târgu Jiu, modernizată de o firmă asociată fostului șef al SRI Gorj, este „cârpită”, după jumătate de an de la inaugurare. Lucrările de mântuială, efectuate de SC Grup Primacons, din Slatina, au costat două milioane de euro. Imediat după finalizarea lor, apa a început să se infiltreze prin acoperiș și să curgă pe suprafața de joc și în tribune. Sala în care se află centrala termică se inundă la fiecare ploaie, iar panourile solare, montate pe acoperiș, au picat din cauza zăpezii. Învelitoarea metalică a clădirii are acum găuri, formate după ruperea sistemelor de susținere a panourilor. Tuburile din sticlă zac sparte, lângă gardul clubului, iar pe terenul de joc din interior sunt puse găleți, care să colecteze apa ce se scurge prin acoperiș. Pardoseala din holul principal s-a distrus și ea.  „Travertinul din fața sălii a început să lucreze și unele plăci s-au deplasat, au mai fost la remedieri cu o lună înainte, acum continuă. La acoperișul sălii au făcut niște lucrări vineri, panourile solare au căzut înainte de sărbători, din cauza zăpezii. Au fost parazăpezi puține, a venit zăpada mare și le-a smuls. Eu le-am făcut informări, inclusiv ieri am făcut o hârtie, pentru lucrările de vineri, că încă plouă”, spune Mircea Călinoiu, care administrează Sala Sporturilor.

Firma constructor, protejată de Compania de Intestiții

Reprezentanții Primăriei Târgu Jiu spun că, în acest moment, pot doar să sesizeze Compania Națională de Investiții (CNI), care deține obiectivul de la Târgu Jiu, pentru problemele apărute. „Sunt mai multe puncte înaintate. La momentul acesta, nu avem noi competența de a face solicitarea constructorului. Noi am notificat CNI, să ia legătura cu societatea care a efectuat lucrările, deoarece contractul s-a derulat între cele două entități. Noi le-am adus la cunoștință lucrurile pe care le-au constatat angajații noștri de la Sala Sporturilor”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Constructorul poate pierde garanția, ce poate fi folosită pentru a angaja o altă firmă, care să efectueze lucrările de remediere a problemelor. „Garanția de bună execuție nu este constituită la Primăria Tg Jiu, este constituită la CNI. Ca să aibă acces la acea garanție, constructorul trebuie să-și remedieze problemele. În cazul în care nu remediază, garanția de bună execuție va fi folosită pentru remediere. Sunt scurgeri, infiltrații prin acoperiș, probleme cu preluarea apelor din zona unei canalizări”, a afirmat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Tg Jiu.

Compania Națională de Investiții a primit notificări, încă de anul trecut, cu privire la problemele de la Târgu Jiu, însă, deși deficiențele s-au repetat, nu a luat nicio măsură împortiva societății din județul Olt. SC Grup Primacons, din Slatina, este cunoscută pentru legăturile cu fostul șef SRI Gorj, Marius Voinea. Aceeași firmă a creat probleme și la Bumbești Pițic, unde a subcontractat lucrarea din fonduri europene, pentru reabilitarea casei de cultură. Societatea care a efectuat lucrările a acuzat că nu și-a primit banii, de la reprezentanții Grup Primacons, care nu mai răspundeau la telefoane, iar muncitorii au amenințat cu demolarea lucrărilor realizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here