Angajați ai societății de apă, la muncă la ferma protejatei directorului

0
5283

Angajați ai societății de apă din Târgu Jiu au fost surprinși, azi, muncind la ferma unei consiliere, o apropiată a directorului Aparegio. La domeniul Claudiei Gerea, din comuna Schela, era și o mașină a societății de apă și canal, cu care au fost aduși salariații. Șeful Aparegio, PSD-istul Traian Pătrășcoiu, susține că mașina a mers să „împrumute” un grup electrogen, fără forme legale, pentru societatea de apă și canal, care derulează contracte de sute de milioane de euro și că angajații, în echipamente de serviciu, erau „în timpul liber”, întâmplător, chiar pe proprietatea prietenei lui.

Muncitori de la societatea de apă și canal din Târgu Jiu au fost filmați, azi, executând lucrări, la proprietatea privată a unei apropiate a directorului și ea angajată a societății. Salariații lucrau de zor, pe terenul ce aparține Claudiei Gerea, consilier la SC Aparegio, domeniu aflat în comuna Schela. Îmbrăcați, unii dintre ei, în echipament de serviciu, angajații s-au fofilat, în momentul în care au văzut că sunt filmați. Înregistrarea, postată pe rețelele de socializare, arată un adevărat șantier, la ferma Claudiei Gerea, care este cercetată într-un dosar penal, după ce l-a amenințat pe consilierul personal al directorului, dat afară între timp, pentru că a vorbit în spațiul public, despre multele nereguli de la societatea de apă și canal din Târgu Jiu, SC Aparegio, care are acționari Consiliul Județean Gorj, Primăria Târgu Jiu și alte primării din județ. Imaginile suprinse azi, în jurul orei 10.30, le puteți vedea aici:

Directorul spune că angajații erau „cu miloaga”, după un aparat

Contactat pentru a explica prezența angajaților și a mașinii societății, în timpul programului, pe o proprietate privată, directorul Traian Pătrășcoiu spune că asalariații Aparegio, care munceau la ferma consilierei, erau în timpul liber, iar mașina se afla acolo, pentru a împrumuta un grup electrogen, adică au mers „cu miloaga”, chiar la protejata șefului, deși societatea derulează proiecte de sute de mii de euro. În încercarea de a-și „scoate” subalterna-prietenă, Pătrășcoiu a declarat că și-a pus angajații în pericol, neputând spune dacă aparatul pe care a susținut că l-au împrumutat este unul care funcțional și care să nu-i pună în pericol pe muncitori.

Traian Pătrășcoiu: -Mi-au spus și mie salariații mei, care se ocupă cu studierea paginilor ăstora de facebook, că a fost făcută o sesizare de acest gen. Mașina lu Aparegio a fost acolo după un grup electrogen, pe care noi nu-l aveam în dotare și-l avea asociația care dezvoltă o activitate acolo. Iar cei care se aflau acolo sunt în afara orelor de program, nu am eu nicio treabă cu ei și cu cei care sunt pe terenuri private. Deci nu sunt oamenii la lucru și să muncească în altă parte.

Rep: – Grupul ăsta electrogen, pe care spuneți că-l împrumutați, l-ați folosit pentru ce anume?

T.P.:- L-a folosit un maistru, la o intervenție. N-a avut un grup de 3.80

Rep: – Și cum îl luați pe ăsta? Dacă este defect și se electrocutează unul dintre angajați? Aveți o bază legală?

T.P.: – Oamenii mei sunt calificați, nu lucrează cu el necalificați”

Traian Pătrășcoiu, directorul societății Aparegio, pensionarul pus în funcție de PSD, este un personaj controversat. Fost colaborator al Securității, unde avea numele conspirativ „Bartales”, acesta a angajat peste o sută de persoane, multe apropiate ale unor politicieni, deși la instrarea în unitatea este, de câțiva ani, anunțul că „Nu se fac angajări”. Fostul consilier personal al acestuia a dezvăluit în presă, că multe lucrări, din cele care au înghițit milioane de euro, sunt neconforme și nefuncționale. Denunțul fostului angajat, care a avut acces la documente, în ultimii ani, a fost ignorat de organele de anchetă, care au fost sesizate.

Întreaga explicație a directorului Aparegio, Traian Pătrășcoiu, o puteți asculta aici:

PS! Așteptăm puncte de vedere din partea instituțiilor abilitate, Poliție și ITM, care au obligația de a verifica dacă:

  1. Directorul PSD Traian Pătrășcoiu abuzeză de angajații societății de apă și canal, societate cu acționariat instituții publice, obligându-i să muncească pe tarlaua prietenei, în timpul programului, în care sunt plătiți din banii târgujienilor
  2. Angajații societății Edilitata muncesc fără forme legale, la ferma consilierei Gerea
  3. Șeful Edilitara pune în pericol propriii angajați, pe care îi pune să folosească un obiect sub tensiune, pentru care societatea-angajator nu are documente de conformitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here