Atenția șoferi! Autovehiculele de peste 7,5%, restricționate din cauza caniculei

0
118
Reprezentanții Companiei de Drumuri anunță restricții pe drumurile publice, pentru autovehiculele de peste 7,5 t, din cauza caniculei. Restricția se aplică de mâine,începând cu ora10:00,pe tot parcursul zilei.
Redăm comunicatul emis de CNAIR:
Miercuri, 19.06.2024, în intervalul orar 10:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dambovița, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Arad, Alba și Sibiu.
Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu și Cod Roșu – val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat.
Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.
Există și excepții de la restricții și ele vizează anumite tipuri de transport, precum cel de persoane, de poștă, carburanți, animale vii, funerare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here