Șef IPJ și șef al Serviciului Rutier, reținuți de DNA

0
381

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, șeful Serviciului Rutier și doi subalterni au fost reținuți în această după-amiază, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care au făcut percheziții la sediul poliției clujene.

Chestorul Mihai Rus, nepotul fostului ministru Ioan Rus, a fost prins băut la volan, conducând cu 110 km/h în localitate. El este acuzat că și-a determinat subalternii să nu-i ridice permisul și să-i trimită acasă o adresă, prin care i s-a cerut să comunice cine conducea mașina surprinsă de radar, iar șeful IPJ a dat numele soției.

„​În data de 29 aprilie 2024, suspectul Rus Mihai, în calitatea menționată mai sus, ar fi fost oprit pe raza municipiului Cluj-Napoca de un echipaj de poliţie din care făceau parte și suspecții Mureşan Cătălin-Claudiu și Paşca Ioan-Raul, acesta fiind surprins cu aparatul radar, conducând autoturismul personal cu o viteză de 110 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 km/h.
În acest context, suspectul Rus Mihai împreună cu ceilalți polițiști cercetați în prezenta cauză ar fi stabilit o modalitate prin care conducătorului auto să nu i se aplice sancțiunea contravențională prevăzută de lege şi să nu i se suspende dreptul de conducere potrivit dispozițiilor legale.
Concret, în urma discuțiilor purtate s-ar fi hotărât ca suspectul Rus Mihai să comunice numele unei alte persoane care ar fi condus autoturismul în ziua evenimentului (ceea ce ar fi și făcut în data de 22 mai 2024), iar agentul constatator, Paşca Ioan-Raul, să nu aplice sancțiunea contravențională corespunzătoare până la împlinirea termenului de prescripție. De asemenea, s-ar mai fi stabilit ca suspectul Rus Mihai să nu dispună cercetarea disciplinară a agentului de poliție Paşca Ioan-Raul în contextul de mai sus”, transmit reprezentanții DNA.

Ceilalți trei reținuți, alături de șeful IPJ Cluj sunt ​Rotar Aurelian Mircea, comisar șef de poliție și șef al Serviciul Rutier din cadrul IPJ Cluj, Pașca Ioan-Raul, agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) Cluj – Serviciul Rutier, și Muresan Cătălin-Claudiu, agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean (IPJ) Cluj – Serviciul Rutier.

​În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here