AUDIO/ Un lider PNL spune cum face angajări politice și turism electoral

0
10328

Un lider politic se autodenunță! Acesta a povestit, într-un spațiu cu destinație publică, cum face angajări, pe posturi publice, ca să-și rezolve problemele de partid și cum a făcut turism electoral, la ultimele alegeri. Liderul “de carton” are afaceri din bani publici, în localități conduse de parteneri politici și spune că-i are “la picioare” pe șefii PNL. 

O înregistrare-autodenunț demonstrează că politicienii se folosesc de instituțiile publice, ca să-și adune capital electoral. Un lider PNL recunoaște că, la ultimele alegeri, a adus votanți din alte localități, în comuna Drăguțești, unde trebuia să scoată un scor bun. Cristian Nicolae Crăc, un afacerist cu contracte din bani publici, în localități conduse de “prieteni politici”, pus președinte al organizației locale a PNL, anul trecut, a fost înregistrat, în timp ce spunea cum au fost controlate transporturile cu turiști electorali, a căror coordonare s-a făcut pe rețelele de socializare. Pus lider la Drăguțești, în baza relațiilor de familie președintele “de carton” se laudă că este regizorul din politica locală și conduce, din umbră, consiliul local.

“Am avut o întâlnire cu ăștia, care la momentul de față eu sunt liderul lor”

“Am avut o întâlnire, eu cu Moșoiu și cu toți ăștia care sunt în politică aici, la Drăguțești și care la momentul de față eu sunt liderul lor. Deci eu conduc consiliul local. La momentul de față eu, în trei luni de zile, conduc consiliul local, nu se votează decât cu acordul meu și înainte de fiecare ședință ne întâlnim toți, cu ordinea de zi cu proiectele”, spune Crăc. De amintit că ultimele ședințe ale Consiliului Local Drăguțești au fost boicotate de subalternii pe linie politică ai lui Cristian Crăc, care fie nu s-au prezentat, fie au refuzat să voteze proiecte, pentru lucrări aflate în execuție, instituția fiind la un pas de a pierde finanțările.

“Ca să poți să fii politician, trebuie să stai bine financiar”

Pe înregistrarea discuției la care au participat mai multe persoane, se aude cum Crăc se laudă că face angajări și promovări pe posturi din instituții publice, una dintre ele fiind Primăria Rovinari. Liderul liberal spune că partidul, care este acum la guvernare, îl ajută să ofere funcții, deși nu are nicio calitate în vreo instituție publică. “Asta e diferența între mine și restul. Eu, la momentul de față, dacă mă duc și fac o promisiune la un cetățean și am posibilitatea să-i dau servici, să-i dau funcție, că am partidul la putere, am prin cumnatu-meu pe-acolo, știi câte locuri de muncă s-au creat, da?! Așa! Promovări, angajări și cu astea, sunt singurul care… Și partea a doua, financiar, cred că stau, dacă îi grupez pe toți… asta n-ați înțeles voi, ca să poți să fii politician, trebuie să stai bine financiar”, este replica liderului PNL, pentru consătenii care sunt membrii altor formațiuni politice.

Afaceristul spune că liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu, l-a ofertat pentru a prelua organizația din Drăguțești și i-a acceptat toate condițiile. Mai mult, i-ar fi tăiat atribuțiile și coordonatorului de zonă, pentru a nu-l deranja pe Crăc. “Știi care a fost prima mea discuție cu Dan Vâlceanu, când m-au chemat? Că ei m-au chemat. Eu am vrut să candidez de la USR. Am plecat la mare și m-a sunat un număr. M-a sunat după 5 minute iar. Răspund:- Salut, băi, domnu primar!

I-am zis: dacă e să vin la PNL, vin numai cu o condiție: Pecingină e prietenul intim al lui Nelu, nu vreau să vină să-mi facă program sau ceva. Dacă e să-l chem, să am nevoie de ceva… Al doilea, nu are nimeni voie să-mi facă lista de consilieri, nu vreau să păstrez pe nimeni și Dan a zis: nu mă interesează de nimeni de acolo, te duci și-ți faci organizația cum vrei tu”, spune Crăc.

Înregistrarea, în care Cristi Crăc se autodenunță că a încălcat legea electorală și spune, cu dezinvoltură, că face angajări ilegale, o puteți urmări mai jos. Ascultați și vă cruciți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here