Bani publici, împrăștiați pe străzile din Novaci. Dezinfecție, după ce orașul a ieșit din scenariul roșu. VIDEO

0
1002

În orașul Novaci, autoritățile au comandat dezinfectarea spațiilor publice, deși localitatea a ieșit de mult din scenariul roșu. Soluțiile așa-zis salvatoare, achiziționate din bani publici, sunt împrăștiate pe străzi, chiar dacă pe acolo trec doar mașini. Primarul Dumitru Leuștean se jură că dezinfectanții nu au fost aruncați și pe carosabil, dar este contrazis de imaginile surprinse două săptămâni la rând.

Pandemia a creat pârghii, pentru afaceri de miliarde. Una dintre acestea este dezinfectarea spațiilor publice. Primăriile au cumpărat servicii de dezinfecție, în cadrul cărora s-au împrăștiat tone de soluții, care trebuia să țină temutul virus Sars-Cov2 la distanță. Dezinfectanții au fost pulverizați, în multe cazuri, în zone prin care nu călca picior de om, cum ar fi străzile sau parcurile, închise periodic, în urma restricțiilor impuse la nivel central.

La Novaci, mai mulți muncitori, îmbrăcați în echipamente de protecție, au împrăștiat dezintectant pe străzi, în plină zi. Substanțele au fost pulverizate și pe trotuare, printre trecătorii pe care nimeni nu-i avertiza să evite zona sau să se protejeze. Procesul a avut loc  săptămâna trecută, dar s-a repetat și în această săptămână, deși orașul a ieșit din scenariul roșu. Primarul localității, Dumitru Leuștean, neagă că dezinfectanții au fost aruncați pe străzi, deși imaginile surprinse în timpul acțiunii îl contrazic. „Este o dezinfecție în zona centrală, în piață, în zonele pietonale mai aglomerate. A fost făcută una vinerea trecută și este și vinerea asta. Nu vorbim de carosabil. Nici vorbă! Se dezinfectează piața, aleile pietonale. Este un contract anual, de salubrizare și acțiunile astea le solicităm noi, în situațiile în care se impun. Am avut vinerea trecută, mai avem azi și ne oprim”, a afirmat primarul Dumitru Leuștean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here