Noile RELAXĂRI, decise azi, de CNSU. Unde este obligatoriu certificatul verde. DOCUMENT

0
1102
Politisti si trupe speciale de interventie ale ministerului Afacerilor Interne (MAI) au participat la o razie desfasurata in periferia Timisoarei, urmarind impunerea respectarii ordonantelor militare privind limitarea infectarii populatiei cu noul coronavirus COVID-19, vineri 1 Mai, Ziua Internationala a Muncii. DANI AMARIEI / MEDIAFAX FOTO

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a emis azi o nouă hotărâre, ce prevede relaxarea unor restricții. Conform noii decizii, școlile și grădinițele rămân deschise indiferent de rata de vaccinare a personalului, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3 cazuri la mia de locuitori. 

Ceremoniile de 1 Decembrie pot fi organizate, în reședințele de județ, cu participarea a cel mult 200 de persoane, iar în București, cu 400 de participanți.

Competițiile sportive pot fi organizate doar în intervalul 5:00 – 21:00, cu maximum 30% din capacitatea de locuri ocupată.

O altă prevedere se referă la posibilitatea organizării spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale, care să fie permisă, doar în intervalul orar 5:00-21:00. La acestea pot participa doar persoane vaccinate sau trecute prin boală, în limita a 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane.

De asemenea, hotărârea CNSU prevede posibilitatea organizării de cursuri, workshopuri și conferințe. Acestea se pot desfășura doar în intervalul 5.00 – 21:00, cu participarea a maximum 150 de persoane sau în limita a 30% din capacitatea spațiului în care sunt organizate.

Hotărârea aprobată azi, de CNSU, poate fi consultată aici: hotarare CNSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here