Banii pentru închiderea mineritului, folosiți în propaganda electorală/ VIDEO

0
690

Banii europeni, din Fondul de Tranziție Justă, alocați pentru închiderea mineritului, au devenit subiect de propagandă electorală. Prefectul liberal al județului Gorj își arogă meritul de a modifica ghidul ce cuprinde condițiile pentru accesarea fondurilor, în viitoare investiții finanțabile prin acest mecanism, după ce s-a întâlnit cu oameni de afaceri și a trimis o adresă la Ministerul Fondurilor Europene. Solicitările din adresa cu care prefectul se laudă că a schimbat ghidul solicitantului pentru Fondul de Tranziție Justă fuseseră deja transmise de Consiliul Județean, care coordonează grupul de coordonare la nivelul județului Gorj.

Instituția a transmis jurnaliștilor, corespondența din ultima lună, cu Ministerul Fondurilor Europene, pe această problematică. Cinci solicitări de modificare sau completare a ghidului au fost trimise ministerului e resort. Întrebat al cui e meritul în modificarea ghidului, prefectul Iulian Popescu s-a contrazis, spunând că, de fapt, el a reușit să creeze o comunitate a oamenilor de afaceri.

După câteva minute, prefectul își arogă din nou meritul de modificare a proiectului de ghid pentru FTJ.

Proxima ședință a Comitetului de Monitorizare, pe Fondul de Tranziție Justă, va avea loc la București, în data de 25 octombrie, iar Gorjul va fi reprezentat de șeful Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here