BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită. Miruță: ”La cererea PSD și cu încuviințarea PNL”

0
197

Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul depus de USR, PMP și Forța Dreptei, pentru constituirea alianței, cu care cele trei formațiuni au anunțat că vor merge la alegerile din acest an, Alianța Dreapta Unită (ADU). Liderii USR au anunțat că au atacat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), acuzând că este o decizie disctată de partidele aflate la guvernare. ”La cererea PSD si cu incuviintarea PNL, reprezentantii politici din Biroul Electoral Central au votat ca Alianta Dreapta Unita sa nu fie pe buletinul de vot. Contestam asta la ICCJ, care are 48 de ore termen de soluționare.
Le e frica. Nu vor sa lase opozitia sa se uneasca impotriva stangii comasate PSD-PNL. Dar sa o tranșeze la vot, nu sa interzica cuiva sa candideze. O astfel de interdictie, din vremea comunista incoace, Europa n-a mai vazut. Doar Rusia, Belarus sunt stelele de la care isi ia lumina PSD-ul.
Ne-au interzis si in 2019 fix pe acelasi motiv si am castigat la ICCJ. Vom castiga si acum. Ei acuza ca presedintele PMP, Eugen Tomac, nu este inscris in registrul partidelor politice. Procedura care conform legii trebuia sa se intample in 15 zile, dar tot ei, speriații, o intarzie de peste 1 an. Practic, prin smecherii controlate de ei, vor sa stabileasca ei cine are voie sa ii contra-candideze si cine nu”, a transmis Radu Miruță, liderul USR Gorj.
Deputatul susține că liderii politici de la centru și-au luat măsuri de siguranță și au alte două variante pregătite, pentru alegerile din acest an, în care vor să coalizeze partidele de opoziție. ”Ar vrea sa candideze singuri, ca in vremurile de dinainte de 1989.
Ca sa intelegeti absurdul, la alegerile din 2019, listele PSD au fost depuse de Marcel Ciolacu, iar in acelasi registru era trecuta Viorica Dancila. Atunci a mers ceva identic ce acum nu merge. Dreapta Unita s-a adresat deja ICCJ care va clarifica in 2 zile. Avem oricum si plan B, avem si plan C. La Gorj nu-i vom lasa pe margine pe oamenii buni nici PMP, nici din FD, asa cum nu ii vom lasa nicaieri in Romania”, a mai adăugat Miruță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here