Bejinaru: „Sunt niște fripturiști. Sunt în stare să facă pact și cu diavolul”

0
987

Numirea lui Ion Cupă la Ministerul Energiei a fost dur criticată, azi, politicianul fiind asociat grupurilor de interese din jurul Complexului Oltenia. „Este o cârpeală a PSD-ului, pentru a se agăța cu orice preț de guvernare”, susține liderul de sindicat Bogdan Bejinaru. 

Propunerea lui Ion Cupă la Ministerul Energiei nu va aduce nimic bun pentru domeniu sau pentru Complexul Energetic Oltenia, cum se lăuda cel propus în funcție, în presa locală craioveană. O susține unul dintre sindicaliștii din compania energetică, transformată în cobai, de politicieni. Bogdan Bejinaru, liderul Sindicatului Salariaților din CEO, este convins că numirea parlamentarului ALDE nu face parte dintr-o strategie, pentru redresarea energiei, ci dintr-o negociere pur personală. Sindicalistul crede că propunerea lui Cupă ca ministru este un joc făcut de PSD, care încearcă să-și mențină majoritatea parlamentară. „Este o cârpeală a PSD-ului, pentru a se agăța cu orice preț de guvernare, ca să-și păstreze majoritatea în parlament. Se demonstrează încă o dată că parlamentarii ALDE sunt niște fripturiști, că nu contează ordinele de partid, ei trebuie să fie la putere. Sunt în stare să facă pact și cu diavolul, făcând adeziune la PSD. Miza: rămânerea la guvernare și împărțirea cașcavalului”, a declarat, azi, Bogdan Bejinaru.
Sindicalistul afirmă că și Complexul Energetic Oltenia este o miză a politicienilor, care au încercat continuu să facă jocurile în companie: „Haideți să vorbim despre ce s-a întâmplat acum 3-4 luni de zile, când erau în barcă domnul Iordache, domnul Cupă și cercul lor de influență. Au dus o luptă puternică, pentru a schimba actualul directorat al Complexului Energetic Oltenia, deși suntem în pline negocieri cu Guvernul României, pentru acel memorandum, pentru un sprijin, la achiziționarea certificatelor de carbon. Aș fi vrut la Ministerul Energiei un om cu experiență în domeniu, dar sunt numai fripturiști. Despre Ion Cupă știu că a fost direct al Finanțelor, pe la Mehedinți și pe la Târgu Jiu. Nu văd un plus-valoare, aducându-l la Ministerul Energiei, pentru că nu este un om cu expertiză în domeniu”, a mai spus Bejinaru. Ion Cupă este unul dintre cei trei membri ALDE, care au negociat cu PSD și au fost propuși pentru portofoliile de miniștri, lăsate vacante de alți colegi de partid, care au anunțat că rup alianța și ies de la guvernare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here