Călinoiu, drum la ceas de seară, la Ciurel la scară. A vilei

0
613

Vicepreședintele PSD, Ion Călinoiu, a fost surprins, ieri seara, ieșind din curtea lui Laurențiu Ciurel, managerul Complexului Oltenia. Șeful județului, care a vrut mereu să lase impresia unei relații strict profesionale cu directorul companiei energetice, a fost prins cu minciuna. Întrebat de ultima discutie cu Ciurel, Călinoiu a declarat că nu a mai vorbit cu acesta, de săptămâna trecută. S-a contrazis, însă, atunci când jurnaliștii l-au pus în fața evidenței.

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2015/06/masina-cali-la-ciurel-2.jpg

Deși au încercat să ascundă că au o relație care escaladează raporturile instituționale, șeful Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu și managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, au fost surprinși într-o ipostază care demonstrează apropierea dintre ei. Călinoiu a mers, luni seara, acasă la Ciurel. Mașina de la Consiliul Județean, folosită de liderul PSD, care în ultimii doi ani a girat toate măsurile luate de șeful CEO, a staționat mai mult timp în fața curții managerului Ciurel. Ion Călinoiu a ieșit în grabă din curtea lui Ciurel, după ora 21.00, a urcat în bolidul cu geamuri fumurii și a plecat. Jurnaliștii de la GorjNews scriu că cei doi au fost chemați la DNA, pentru a da declarații într-un dosar ce vizează angajarea la CEO, a „pilelor” și chiar a unei rude a lui Ion Călinoiu. Întrebat când a vorbit ultima oară cu directorul de la Complexul Energetic Oltenia, Călinoiu a mințit.

Jurnalist: – Când ați discutat ultima dată cu dl. Ciurel?

I. Călinoiu: –  Ăăă, cred că vineri

S-a contrazis, însă, în declarații, atunci când a fost întrebat de vizita acasă la Ciurel.

Jurnalist: – Aseară ați fost acasă la Ciurel?

I. Călinoiu: Da. Am fost

Jurnalist: – Ce ați discutat?

I. Călinoiu: – Asta-i culmea, am fost în vizită privată. Înseamnă că mă urmăriți, nu? […] Am fost liniștit.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QOf9eI7z3iM&w=420&h=315]

Laurențiu Ciurel și Ion Călinoiu au încercat să ascundă că au o relație apropiată. Șeful județului a fost acuzat că și-a angajat rudele, pe posturi de conducere în cadrul Complexului Energetic Oltenia, condus de Ciurel, din 2012, odată cu venirea la guvernarea a PSD-ului, partid în care actualul manager a fost vicepreședinte și care l-a susținut în funcție. Într-un interviu acordat TELE3, managerul Complexului Oltenia, Laurențiu Ciurel, a recunoscut că Ion Călinoiu i-a “ținut spatele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here