Capotă îl acuză de „complicitate” pentru neregulile din spital, pe șeful CJ. Ce i-a scris lui Cosmin Popescu

0
1283

Șeful spitalului din Tg Jiu, care a demisionat, iar apoi s-a răzgândit și își vrea postul înapoi, îi „forțează mâna” președintelui Consiliului Județean, pentru a-l repune în funcție. Gigel Capotă îi „arată pisica” lui Cosmin Popescu, acuzându-l de „complicitate” la problemele din spital.

Gigel Capotă, managerul demis de la Spitalul Județean Târgu Jiu, care și-a dat acordul pentru încetarea contractului, dar s-a răzgândit după o săptămână și a cerut funcția înapoi, i-a trimis o scrisoare publică președintelui Consiliului Județean, în care îl acuză pentru unele nereguli din unitatea medicală. Capotă îi transmite lui Cosmin Popescu, faptul că este direct răspunzător, pentru starea în care se află unele clădiri ale spitalului, dând exemplu magazia improprie, în acre erau ținuți dezinfectanți și reactivi, în condiții improprii și pe care inspectorii ITM au închis-o.

„Având în vedere că nu mai sunt dispus să preiau pe umerii mei (ca urmare a evenimentelor recente), toate neregulile și neregularitățile apărute în spațiul public, lăsându-se falsa impresie că vinovat este Capotă, vă reamintesc următoarele:

Infrastructura unde întregul personal medical al SJU Tg Jiu desfășoară activitatea este în PROPRIETATEA CJ Gorj. Deci și magazia… Ar fi trebuit să știți (deși eu v-am informat) că și în ziua de azi există imobile care nu sunt cuprinse în patrimoniu”. Așa își începe Capotă scrisoarea, către șeful Consiliului Județean, care administrează spitalul.

Managerul demisionar, care s-a răzgândit în privința renunțării la funcție, îl ironizează pe șeful de la județ, spunându-i că promite de câțiva ani, modernizarea unor secții.

„Vă cer scuze pentru „îndrăzneala” manifestată de către mine și C.D. de a interveni fără ajutorul dumneavoastră la modernizarea unor clădiri, secții și compartimente din surse proprii și externe. Trebuie să știți că bolnavii și personalul medical, cât și actul medical în sine nu pot să aștepte și să accepte numai promisiuni (de 3 ani promiteți modernizarea secțiilor de Ginecologie, Cardiologie, Endocrinologie etc). Avem zeci de adrese, solicitări și note de fundamentare prezentate la C.J. Gorj”, scris Capotă, în epistola către Cosmin Popescu.

Demisionarul care s-a răzgândit îl somează pe șeful județului să-l repună în funcție, susținând că toate actele semnate în această perioadă, de persoana pusă manager interimar, sunt nule.

Vineri, Gigel Capotă s-a întors la spital, după o săptămână de la încetarea contractului de management, în baza unui acord scris, pe care l-a dat la Consiliul Județean și a spus că este încă director, deoarece s-a răzgândit și a dat o declarație, prin care retractat acordul de voință, semnat cu 7 zile înainte.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here