Centrala din poala popii

0
1267

O biserică monument istoric din Târgu Jiu, de la 1795, a fost găurită, pentru introducerea unui coș de evacuare, de la centrala termică. Țeava iese chiar prin poala unuia dintre sfinți, iar imaginea, postată pe rețelele de socializare, a dat naștere unui val de ironii.

Gafă se proporții a reprezentanților bisericii Sf Nicolae, din municipiul Târgu Jiu, care au montat centrală termică, distrugând pictura veche de peste 200 de ani. Dispozitivul a fost prins pe unul din pereții lăcașului de cult, iar coșul de evacuare trece chiar prin poala unuia dintre ctitori.

„Ctitorie de la 1795 a protopopului Andrei Schevofilax şi soţiei sale Maria, a pitarului Grigorie Crăsnaru şi a Stancăi slugereasa Crăsnaru, soţia slugerului Gheorghe Crăsnaru a fost terminată în anul 1813 după cum reiese din pomelnicul semnat la 1814 de Dionisie Eclesiarhul. Pictura interioară a fost făcută la 1812 de diaconul Mihai din Târgu-Jiu, Anghel vopsitorul şi de Ion”, a fost mesajul-protest al lui Marius Tudor, care a făcut publică anomalia.

Reprezentanții bisericii riscă să răspundă penal pentru distrugerea picturii, din biserica monument istoric. Orice intervenție asupra unor astfel de obiective de patrimoniu este interzisă, fără avizul Ministerului Culturii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here