Chirurgi de la Spitalul Județean Târgu Jiu, demisii în masă din linia de gărzi

0
366

Toți medicii de la secția Chirurgie II, a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, și-au dat demisia din contractul de gărzi.

Conform unor surse interne, toți cei patru chirurgi și chiar șeful secției au înaintat conducerii unității medicale, acte de renunțare la gărzi, începând cu data de 1 iunie.

Nemulțumirile personalului medical de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu sunt legate de condițiile din unitatea medicală, aflată în proces de reabilitare. Conform surselor citate, medicii ar fi acuzat că lucrările care se efectuează în spital, afectează activitatea și pun în pericol pacienții. Problemele la unitatea medicală au început să apară în spațiul public, încă de la finalul anului trecut. Părți ale spitalului au rămas fără curent electric, în plină iarnă, iar problema s-a repetat și în cursul acestui an. Luna trecută, mai multe pene succesive au afectat chiar secția Chirurgie, medicii acuzând că, la acel moment, existau pacienți în blocul operator.

În două din sălile de operații, au apărut infiltrații. Conducerea spitalului a declarat că acestea au fost cauzate de opturarea unei conducte pluviale, iar aparatura a fost mutată, sălile intrând în procesul de reabilitare a clădirii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here