Încadrare schimbată în ”ucidere de culpă”, în cazul tânărului mort, după ce a acuzat un accident de muncă mușamalizat

0
207

Polițiștii de la IPJ Gorj au schimbat încadrarea în ”ucidere din culpă”, în cazul tânărului, a cărui familie acuză că a fost victima unui accident de muncă mușamalizat. Alexandru Nedelcu (33 ani) a ajuns la Spitalul de Urgență Târgu Jiu, pe 16 mai, în stare foarte gravă, medicii constatând că are afectate organele interne, fiind suspectată prezența unei bacterii. La scurt timp, bărbatul a intrat în comă, iar după 12 zile, pe 28 mai, a murit.

Poliția și Inspecția Muncii au declanșat cercetări, după ce familia a acuzat că ar fi fost victima unui accident de muncă mușamalizat. Rudele bărbatului au declarat, ulterior internării, că acesta i-a spus tatălui că a fost lovit de o mașină, iar după o perioadă, i-ar fi mărturisit că a avut un accident la serviciu și acuză reprezentanții societății angajatoare, din domeniul reciclării, că l-ar fi determinat să mintă cu privire la cauza stării de rău.

Declarațiile au fost contradictorii. Familia acuză contactul tânărului cu o substanță toxică, în timp ce reprezentanții firmei spun că nu se utilizează un astfel de produs. Nici la verificările efectuate de instituțiile abilitate nu au fost descoperite substanțe periculoase, spun surse din anchetă. Colegii de serviciu ai lui Alexandru Nedelcu și reprezentanții angajatorului au declarat că nu s-ar fi petrecut niciun accident la locul de muncă. Totuși, polițiștii au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere, pentru a le analiza.

Tânărul a murit cu o zi înainte de a împlini 33 de ani, iar în ziua aniversării, familia a mers să-i ridice corpul de la Serviciul de Medicină Legală, pentru a-l înmormânta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here