Conducerea ALDE Gorj, dizolvată. Cine este noul lider

0
1942

Conducerea ALDE Gorj, în frunte cu președintele Ion Iordache, a fost dizolvată. Măsura a fost luată de conducerea centrală a formațiunii, care acuză liderul de la Târgu Jiu că nu s-au mai implicat în organizare, de patru luni.

”Ca urmare a neimplicării și a organizării defectuoase a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și a nesusținerii candidatului Mircea Diaconu, conducerea Alianței Liberalilor și Democraților a decis dizolvarea Biroului politic teritorial al filialei ALDE Gorj. Decizia luată de conducerea ALDE vine și ca urmare a lipsei de implicare și organizare a președintelui filialei ALDE Gorj, Ion Iordache, în ultimele 4 luni de zile. În cadrul primei ședințe a Biroului politic executiv al ALDE va fi propus un Birou politic teritorial interimar și un președinte interimar la filiala ALDE Gorj”, a transmis conducerea centrală a partidului, printr-un comunicat de presă, publicat de stiripesurse.ro. Liderul de la Gorj, Ion Iordache, a anunțat, înainte de alegerile prezidențiale, că vrea să formeze un partid nou, local. Afaceristul din Turceni, ajuns lider politic, a cerut funcții pentru anumite persoane, imediat după alegerile europarlamentare, invocând rezultatul obținut la alegeri.

Surse politice spun că Ion Cupă, liderul de la Dolj, fost parlamentar de Gorj, este una din variantele pentru conducerea organizației ALDE Gorj.

UPDATE! Fosta conducere a ALDE Gorj a trimis un comunicat de presă, în care se arată că ar fi demisionat încă de vineri. Comunicatul a fost trimis prin intermediul rețelelor de socializare, abia după ce Presa fără stapâni a publicat informația transmisă de centru.

„Vineri, 22.11.2019, in sedinta Biroului Politic ALDE Gorj, cei 21 de membri prezenti au decis sa demisioneze din conducerea partidului. Hotararea a fost comunicata conducerii centrale in aceeasi zi, fapt care a condus la dizolvarea BPT Gorj anuntata astazi. Decizia demisiei celor 21 de membri BPT a fost luata ca urmare a unei analize profunde. Echipa noastra a intrat in politica pentru ca am ales sa nu stam deoparte, sa criticam sau sa ne vaicarim. Stim ca putem obtine prosperitate doar printr-un efort comun cat mai mare. Conducerea centrala ALDE ne-a aratat in ultimul an ca nu respecta aceleasi principii. In aceste conditii, noi nu ne mai puteam asocia cu astfel de oameni si directiile impuse de ei”, este comunicatul asumat de fosta conducere a ALDE Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here