VIDEO/ Bătut de polițiști, în fața secției de vot. I-au rupt două coaste

3
6305

Un bărbat din comuna Bărbătești (Gorj) a ajuns la spital, cu două coaste fracturate și capul spart, după ce a fost bătut de polițiști. Omul a fost „ridicat” din fața unei secții de votare, unde aștepta afișarea rezultatelor. Întregul moment a fost surprins într-un live, pe contul de facebook. 

Ion Frumușelu a fost luat de polițiști, duminică seara, din fața secției de votare din satul Petrești, unde aștepta afișarea rezultatelor. Bărbatul filma și transmitea de facebook, acuzând faptul că secția a fost închisă înainte de ora 21.00, când se încheia, oficial, procesul electoral. Live-ul arată că, într-adevăr, era ora 20.57, cand a ajuns la secție, unde are o discuție cu unul dintre reprezenrtanți, care îi spune să aştepte în exterior, până se numără buletinele, apoi încuie poarta școlii, în care era amenajată secția, cu un lacăt.

„Ce motivație aveți să fiți acia? Haideți cu mine la post!”

Un echipaj de poliție oprește mașina lângă Ion Frumușelu, iar unul dintre oamenii legii îl ia la întrebări. „Ce căutați aici? V-a spus președintele să părăsiți? Ce motivație aveți să fiți acia? Haideți cu mine la post!”, se aude pe live-ul făcut pe facebook, după ce polițiștii încearcă să-l încătușeze și îl lovesc. Gorjeanul spune că șeful de post, Cosmin Cătuț, i-a sucit mâna la spate și s-a lăsat cu piciorul pe spatele lui, simțind atunci, că îi tronesc oasele. Deși a acceptat să meargă la secție, de bună-voie, polițiștii i-au pus cătușele, l-au băgat în mașină și l-au dus la secție, unde i-au dat amendă 4.500 de lei. Motivul: a creat un incident electoral, deși bărbatul se afla în afara secției, iar procesul de vot fusese încheiat.  Ion Frumușelu spune că, în secția de poliție, i s-a făcut rău din cauza durerilor și simțea că nu mai poate respira.

Polițiștii care îl „altoiseră” au chemat salvarea. Omul a fost transportat la Spitalul Târgu Cărbunești, unde a fost supus unor examinări medicale, ce au confirmat că avea două coaste rupte. „Traumatism toracic prin agresiune fizică. Traumatism arc costal, C4 și C5 hemitorace stâng”, este diagnosticul pus în urma examenului radiologic. A doua zi de dimițeană, medicii l-au trimis acasă, spunându-i că “se vor lipi în timp” coastele fisurate. Ion Frumușelu crede, însă, că medicii au vrut să mușamalizeze agresiunea.

Minciunile poliției, demontate de actele medicale

Contactat pentru a explica modul în care a acționat, șeful de post acuzat, Cosmin Cătuț, ne pasează la Inspectoratul Județean de Poliție, motivând că nu are voie să vorbească cu jurnaliștii. Întrebați, la rândul lor, de incident, reprezentanții IPJ Gorj au cerut timp, să afle cum au stat lucrurile. După ce au crezut că s-au edificat, de la colegii din Bărbătești, ne-au comunicat că bărbatul a fost găsit în secție și încătușat pentru că a opus rezistență și era beat.

 

Minciunile sunt contrazise de actele medicale din aceeași seară, care arată că etilotestul a indicat alcoolemie zero și de filmarea transmisă live pe rețeaua de socializare, în care se vede că bărbatul nu a pătruns în secție, ci a fost „ridicat” din stradă.

Șefii IPJ s-au răzgândit. Dosar penal pentru polițiști

La nici o oră de la comunicarea punctului de vedere, în care susțineau că polițiștii au acționat corect, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție au revenit și au spus că s-a întocmit dosar penal, pentru purtare abuzivă, oamenilor legii acuzați că l-au bătut pe bărbatul din Bărbătești, care s-a ales cu două coaste rupte și capul spart.

 

3 COMENTARII

  1. Presă fără stăpâni, dar care căutați doar senzaționalul, e adevărat, știrile despre poliție, mai ales cele negative, se „vând” bine. Prezentați varianta domnului că fiind ca pe un adevăr. A fost un apel al președintelui comisiei de votare, iar poliția a intervenit. Dacă nu intervenea, scrieți că polițiștii nu își fac treaba. Cred că ar trebui să vă uitați peste codul deontologic al jurnalistului. Mă rog, și Cumpănașu tot jurnalist spunea că este.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here