Construcția Palatului Muncii, abandonată după 17 ani. Terenul, vizat pentru o parcare

0
787

Construcția începută și blocată de mai bine de 15 ani, botezată „Palatul Muncii”, în care trebuia să funcționeze două instituții, va fi abandonată definitiv. Terenul a fost solicitat de municipalitate, de la Consiliul Județean, pentru amenajarea unei parcări.

Fundația clădirii din vecinătatea Complexului Energetic Oltenia a fost realizată în anul 2004, când era prezentată drept o măreață investiție, în care urma să fie mutați funcționarii Casei de Pensii și ai Agenției de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM), în aproximativ 3.000 de metri pătrați de birouri. Imobilul trebuia să aibă demisol și două etaje, dar a rămas la stadiul de fundație, care a fost construită de fosta Companie a Lignitului, pentru achitarea datoriilor pe care le avea către Ministerul Muncii.

După aproape un deceniu de la începerea lucrărilor, autoritățile promiteau alocarea a 11 milioane de lei, din bugetul asigurărilor sociale, pentru continuarea proiectului. Acum, după 17 ani, clădirea este în același stadiu, doar că fundația a fost năpădită de buruieni, iar metalul folosit a ruginit.

Terenul este vizat acum de Primăria Târgu Jiu, care vrea să-l preia de la Consiliul Județean, pentru a amenaja o parcare. „În perioada următoare, preluăm de la Consiliul Județean o suprafață de teren, acolo unde trebuia realizată Casa de Pensii și vom amenaja o parcare pentru cei care parchează pe strada Republici, unde știți că sunt foarte multe mașini parcate pe banda de lângă trotuar. Terenul aparține Consiliului Județean, dar ni-l va preda cu titlu gratuit municipalității, pentru ca noi să amenajăm o parcare, până în 2023. Trebuie făcută o analiză, să vedem dacă putem folosi acel cadru metalic și zidurile, pentru o parcare supraetajată”, a declarat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here