Copil mort înainte de naștere. Medici acuzați de malpraxis

0
2684

O tânără care aștepta să devină mămică a ajuns, în stare critică, la un spital din Timișoara, după ce medicii de la Târgu Jiu au anunțat-o că bebelușul este mort și au operat-o. După ce au văzut că starea femeii se complică, medicii de la Spitalul Județean din Târgu Jiu au solicitat un elicopter Smurd, care a transportat-o în Timiș, unde a fost operată de urgență.

O tânără a fost transferată, în stare gravă, la spitalul din Timișoara, după ce medicii i-au indus nașterea și au operat-o. Totul, după ce medicul care i-a urmărit nașterea i-a spus că fătul este mort. Familia tinerei acuză acum medicii de la Târgu Jiu, de malpraxis. „Mai avea câteva zile până la termen, a mers la domnul doctor Tetileanu, la care avea programare și care i-a urmărit sarcina și i-a spus că e mort copilul. A trimis-o pe jos la spital. Acolo, i-au provocat nașterea, nu știu ce s-a întâmplat, că au băgat-o în operație și au spus că s-a declanșat o hemoragie. Nu au mai putut s-o stabilizeze și au trimis-o la Timișoara. Cum să spui timp de nouă luni că e totul bine și înainte de naștere, să moară copilul și să o distrugi și pe ea?”, spune cumnatul femeii.

Directorul medical al Spitalului Județean din Târgu Jiu, Costinel Popescu, susține că pacienta a fost transferată, deoarece așa a cerut familia, fără să spună care era starea acesteia. „Femeia când s-a prezentat în serviciul nostru, era cu făt mort. Asta pot să vă spun. După aceea s-a intervenit, s-a făcut operație cezariană, deci intervenția operatorie a fost făcută și ulterior, pacienta, la cerera aparținătorilor, a fost transferată în Timișoara. Așa mi s-a spus”, a declarat Popescu. Întrebat de ce s-a apelat la un elicopter Smurd, un mijloc pentru cazurile de urgență, directorul medical a afirmat, sec: „Pentru că ăsta a fost singurul disponibil”.

Operată de urgență, la Timișoara

Rudele tinerei îi acuză pe medicii de la Târgu Jiu, că au mutilat-o pe tânără, căreia i s-a extirpat uterul, ceea ce înseamnă că nu mai poate avea copii. Odată ajunsă la Timișoara, femeia a fost supusă unei noi intervenții chirurgicale, de urgență. „Dacă erau competenți, o stabilizau acolo, sau nu se apucau de intervenție și o trimiteau în altă parte de la început. Pe ea a luat-o elicopterul, noi am plecat cu mașina. Când am ajuns noi aici, la Timișoara, o operaseră și era la terapie intensivă”, spune cumnatul femeii. Familia femeii vrea să se adreseze organelor de anchetă, pentru a stabili cine se face vinovat de tragedia produsă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here