Cumnatul primarului, acuzat că a cărat votanți în portbagaj. Servicii pentru a-și aduce ruda în partid?

0
1391

Liderul PNL Drăguțești este acuzat că a făcut turism electoral, cu votanți din Rovinari, unde primar este cumnatul lui, care vrea adeziune la partidul ajuns la guvernare. Imagini cu oameni transportați cu mașini private, unii chiar în portbagaj, au fost postate pe facebook, cei care le-au distribuit cerând sesizarea poliției. 

Acuze de turism electoral, la adresa cumnatului primarului din Rovinari, unul dintre cei mai bogați edili din județul Gorj. Cristian Crăc, lider al PNL Drăguțești, este suspectat că a cărat oameni la secțiile de votare, „împrumutați” din Rovinari, unde primarul-cumnat, Robert Filip, a vrut să-și încurce adversarul liberal, ca să demonstreze șefilor de la județ, că ar fi util în PNL. Planurile nu i-au ieșit, pentru că cel susținut ca și contracandidat, Laurențiu Chivu, a scos cu 200 de voturi peste scorul PSD și cu 900 peste cel al candidatului susținut de partidul în care primarul Filip este încă membru și lider.

În comuna Drăguțești, unde au fost transportați „turiștii electorali”, 20% dintre cei care au votat au fost din alte localități, respectiv 581 și au fost trecuți pe listele speciale. Fotografii cu oameni aduși cu mașinile, unii urcând chiar în portbagaj, au apărut pe facebook. Incriminat că a regizat transporturile electorale este afaceristul Cristian Crăc, președinte PNL Drăguțești. Cei care au distribuit imaginile cer să fie sesizată poliția. „Votanti adusi din Rovinari si Vart la rugamintea domnului Crac si daca vreti sa stiti mai multe, din cate am inteles, oamenii au fost platiti sa vina sa voteze la Dragutesti. La Dragutesti, in fata salii de sport, este o camera de luat vederi, care merge in permanenta si il rog pe Dumitru Ion Popescu sa se uite pe acea camera si sa dea filmarile mai departe sa vada ce facea domnul Crac”, scrie unul dintre cei care au postat imagini cu votanți, care nu erau din localitate.

Cumnatul își caută partid și dă târcoale PNL

Interesul pentru PNL este unul de familie. Crăc și-a invitat cumnatul primar din Rovinari, cu câteva zile înainte de alegeri, la inaugurarea sediului de partid din Drăguțești. Robert Filip s-a pozat cu membrii prezenți și a „periat” PNL-ul, căruia îi dă târcoale de ceva vreme, după ce ALDE, la care este lider, a pierdut europarlamentarele.

Edilul se află în căutare de partid, care să-l susțină la alegerile de anul viitor, pentru un nou mandat. Cumnatul lider al PNL Drăguțești, care este acuzat că a adus votanți din Rovinari, nu a reușit să scoată un scor prea bun pentru candidatul partidului, fiind devansat de pesediști. Rezultatul final a arătat 1.050 voturi pentru Viorica Dăncilă, față de 761 pentru Iohannis.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here