Decizia în cazul Carierei Roșia. Instanța a admis recursul CEO

0
704

Curtea de Apel București s-a pronunțat, azi, în recursul formulat împotriva unei hotărâri date de Tribunalul București, în luna iunie, când a decis suspendarea acordului de mediu pentru perimetrul minier. Magistrații instanței din capitală au admis recursurile formulate de Complexul Energetic Oltenia și de Agenția de Mediu și a casat decizia Tribunalului București, care suspenda acordul de mediu al Carierei Roșia.
„Tip solutie: Dispune rejudecarea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia nulităţii recursurilor. Admite recursurile, casează Încheierea din data de 17.06.2022, şi, rejudecând, respinge, ca nefondată, cererea de suspendare a executării deciziei de încadrare nr.11742/09.01.2020 şi a acordului de mediu nr. 8/2020. Definitivă”, este încheierea afișată de Curtea de Apel București.


Acțiunea în instanță a fost demarată de organizația de mediu Bankwatch. Cariera Roșia este cea mai mare din țară și asigură cărbunele pentru Termocentrala Rovinari, închiderea acesteia punând în dificultate companie, deoarece ar fi dus la oprirea unor grupuri energetice și, implicit, la reducerea producției de energie, pentru perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here