Director din CEO, reținut după perchezițiile DNA. Administrator acuzat de dare de mită

0
602

Un director din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost reținut de procurorii anticorupție,  pentru 24 de ore, în urma descinderilor care au avut lor joi, la sediul companiei și la domiciliile unor persoane. Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul CEO este acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată. Anchetatorii audispus măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, față de administratorul unei societăți comerciale, cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
”În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
1. În perioada 25.07.2022-23.03.2023, la diferite intervale de timp, inculpatul Stănculescu Cătălin-Liviu, în calitatea menționată, ar fi primit în mod direct, pentru sine, suma totală de 13.000 euro de la administratorul unei societăți aflate în raporturi contractuale cu CEO (martor în cauză), lăsând să se creadă că ar avea influență asupra Directoratului CEO, cu atribuții în aprobarea plăților, și că îi va determina pe aceștia să urgenteze plata facturilor emise de societatea omului de afaceri într-un termen cât mai scurt de la data emiterii lor.
2. La data de 06.01.2024, în municipiul București, în incinta unui restaurant, celălalt inculpat, cercetat în prezenta cauză, ar fi promis unei persoane din conducerea unei companii de stat (martor în cauză) suma de 200.000 de euro în legătură cu atribuirea către societatea inculpatului, în condiții neconcurențiale, a unui contract în valoare de 1.000.000 euro, având ca obiect lucrări de demolare și gestionare deșeuri. Cu aceeași ocazie, inculpatul i-ar fi indicat martorului și modalitatea prin care urma să intre în posesia contractului, respectiv: trucarea procedurii de achiziție prin inserarea în caietul de sarcini a unor cerințe preferențiale, care să avantajeze societatea inculpatului cu care acesta intenționa să se înscrie în procedură și transmiterea de către inculpat a altor oferte cu un preț mai mari față de cel al societății cu care intenționa să câștige procedura.
În cauză procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra conturilor bancare aparținând inculpatului Stănculescu Cătălin Liviu pentru garantarea confiscării speciale a sumei de 13.000 euro.
În dosar se mai efectuează cercetări și față de alte două persoane fizice pentru săvârșirea unor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată”, arată un comunicat emis de DNA.
Procurorii au formulat propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile față de Stănculescu, ce va fi judecată azi,m la Tribunalul București. 
Joi, anchetatorii au efectuat percheziții domiciliare în 7 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Sibiu, Gorj, Ilfov și Dolj, una la Complexul Oltenia, celelalte șase, la domiciliile persoanelor vizate de anchetă.

Conform surselor jurnalistice, percheziții au fost efectuate și la fostul manager al companiei, Daniel Burlan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here