Copil de 6 ani din Dănciulești Gorj, vândut în Germania? DIICOT anchetează cazul

0
97

Procurorii DIICOT au confirmat că face cercetări, cu privire la o posibilă faptă de trafic de minori, după ce un copil de 6 ani, din Gorj, a ajuns în Germania. Minorul este unul dintre cei trei copii ai unei familii din Dănciulești. Rudele spun că minorul ar fi fost scos din țară în luna ianuarie, însă autoritățile din România au aflat abia în luna aprilie, când neamțul la care a ajuns a încercat să-l înscrie la o instituție de învățământ.

Tatăl băiețelului le-a spus jurnaliștilor, azi, că voia să-l dea spre adopție, însă rudele vorbesc de o sumă de 4.000 de lei, pe care familia ar fi primit-o. ”I-a făcut pașaport și l-a luat în Germania. Un vecin de aici și șeful lui. A zis că vrea să îl înfieze. L-a luat în custodie și vrea să îl și înfieze. Nu am luat bani”, a pus bărbatul, pentru Pro Tv.

”Pe rolul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj a fost înregistrată la data de 08.04.2024, o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, urmare a unei sesizări formulate de către Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Gorj.

Cercetările sunt efectuate in rem, iar această etapă nu semnifică formularea unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor pentru stabilirea corectă și completă a stării de fapt care să permită adoptarea în cauză a unei soluții legale și temeinice.
Menționăm faptul că, organele de urmărire penală au transmis către Centrul de Cooperare Polițienească Internațională cereri de cooperare judiciară, iar din data de 18.04.2024, minorul a fost preluat de către autoritățile germane prin Serviciul Social pentru Tineret Regensburg”, au transmis reprezentanții DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here