Divorț politic. Partida Romilor s-a despărțit de PSD și a plecat cu PNL. ”20 de ani am tot fost roata de rezervă a PSD-ului”

2
170

Liderii Partidei Romilor au declarat divorțul de PSD și au anunțat un ”prenupțial”, înaintea campaniei electorale, cu PNL. Președintele romilor la nivel național, Nicolae Păun, însoțit de liderul filialei din Gorj s-au înțeles cu șefii liberalilor, conduși de Ion Iordache și au semnat un protocol de colaborare, la Târgu Jiu. Păun a spus că de un an și jumătate, comunicarea cu foștii aliați a încetat și că a încercat să discute cu președintele PSD Gorj, Mihai Weber, dar nu au ajuns la un acord. Păun susține că liderul pesediștilor gorjeni a fost ajutat cu 4.500 de voturi, pentru candidatura la parlamentarele de acum patru ani. ”Mărturisesc că am avut discuții cu dl Weber, președintele PSD, discuții care au tot fost, în ultimele luni, am discutat și la București, am discutat și telefonic, se pare că nu am găsit nicio formă de dialog. Dumnealui trebuie să-și amintească faptul că alegerile din 2020, alegerile parlamentare, structura Partida Romilor Gorj a dat pentru candidatul Partidei Romilor la Camera Deputaților, 70 de voturi. 4.500 de voturi au plecat către domnul Weber. Dacă dumnealui așa a înțeles că trebuie să reprezinte o comunitate. Nu ne supărăm, așa este în politică, n-avem de unde să știum ce timpuri vin, dar acum, pentru moment, gândim de cuviință că este bine  să mergem alături de PNL și să încercăm împreună să construim anumite proiecte, fie cu fonduri europene, fie cu fonduri locale, ale consiliului județean sau ale municipalității. 20 de ani de zile am tot fost roata de rezervă a PSD-ului și mare lucru nu s-a întâmplat”, a declarat liderul Partidei Romilor.

”Se spune că niciodată câinele nu pleacă de la cantină. E, uite că mai pleacă”

Și șeful de la Gorj al partidei, Nelu Pavel, susține că liderii PSD i-au ignorat, în ultimii ani. ”Dorim mai multă atenție. Domnul președinte Weber și domnul Mihai Popescu nu au avut o întâlnire, în șase ani, cu reprezentanții romilor, nu a vrut să fie pe agenda dumnealui problematica romilor, la care avea o datorie, pentru că a primit votul Partidei Romilor și a avut un rezultat și datorită nouă”, a spus Nelu Pavel.

Ruperea colaborării cu PSD a fost descrisă plastic, de liderii etnicilor. ”De obicei, știți că există un proverb, se spune că niciodată câinele nu pleacă de la cantină. E, uite că mai pleacă”, a transmis Nicolae Păun.

aten

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here