Directorul spitalului obligă angajații să reclame jurnaliștii care îi scot la iveală neregulile

0
1239

Șeful Spitalului de Urgență Târgu Jiu, Gigel Capotă, și-a pus angajații să semneze o petiție, împotriva jurnaliștilor care relatează despre ilegalitățile și abuzurile din unitatea pe care o conduce. Directorul îi acuză pe jurnaliști că, prin scoaterea la iveală a neregulilor, afectează bugetul și actul medical al instituției.

Managerul Spitalului Județean de la Târgu Jiu se folosește de salariații instituției, ca să scape de asumarea răspunderii. După ce în presă au apărut informații legate de numeroase nereguli din unitatea sanitară, Gigel Capotă și-a pus angajații să semneze o petiție, împotriva jurnaliștilor. Tabele cu toți salariații TESA, dar și cu medici, asistenți, infirmiere, le-au fost băgate sub nas angajaților, pentru a le semna. Tabelele precizează și motivul strângerii de semnături, salariaților spunânduli-se că trebuie să susțină o acțiune a conducerii unității, împotriva ceor care „denigrează”, Capotă pregătind, prin juriștii instituției, o acțiune în instanță, împotriva jurnaliștilor care au scris despre neregulile din spita și a sindicaliștilor care au dat puncte de vedere publice.

Petiția pe acre angajații o semnează este denumită de inițiatori „acord privind demersurile efectuate de către conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu față de campania de denigrare și dezinformare cu efecte negative asupra bugetului, actului medical și, implicit, a locurilor de muncă ale salariaților”.

Unii dintre cei care au primit tabelul, pentru a-l semna, spun că se tem să refuze, deoarece managerul Capotă se îndreaptă împotriva lor, mulți fiind amenințați de cel care se crede stăpânul spitalului de stat. În mass media locale au apărut, în ultima perioadă, informații legate de achiziții suspecte, în care prețurile plătite de spital, pentru aparatură medicală, au fost și de câteva ori mai mari, decât tarifele din piață. Instituții de control au confirmat și au sancționat, în ultima săptămână, nereguli semnalate de jurnaliști, la magazia unității, în care erau ținuți, în condiții improprii, reactivi, substanțe și teste medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here