EXCLUSIV! DOCUMENT/ Primarii, anunțați că nu mai primesc bani de la buget. Ministerul Dezvoltării: puteți sista lucrările

0
566

Primarii au fost anunțați de Ministerul Dezvoltării, că nu mai sunt fonduri pentru Programul național de dezvoltare locală. Printr-o adresă trimisă administrațiilor din țară, oficialii îi înștiințează pe edili că plafonul pe anul în curs a fost terminat deja. “Vă comunicăm faptul că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a epuizat creditele bugetare alocate Programului Național de dezvoltare locală pentru anul în curs”, se arată în adresa cu antetul Ministerului Dezvoltării. Ca soluții, reprezentanții ministerului de resort le comunică primarilor că pot să plătească lucrările începute, din fonduri de la bugetele locale sau să le oprească.

„De asemena, vă aducem la cunoștință faptul că, potrivit legii, aveți posibilitatea să decontați bunurile achiziționate, serviciile prestate, lucrările executate, din surse proprii sau din alte surse legal constituite, sau să sistați lucrările, în vederea evitării înregistrării de arierate”, se mai arată în adresa oficială, semnată de însuși ministrul Cseke Attila.

Câteva ore mai târziu, premierul Florin Cîțu a postat, pe pagina de socializare, un anunț, prin care susține că plățile vor fi efectuate, după rectificarea bugetară. ”Toate lucrările de investiții prin PNDL vor fi finanțate de Guvernul României, conform legii. Ultimele tranșe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plățile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obișnuită, la mijlocul anului. Îi asigur pe toți aleșii locali că toate facturile conforme vor fi achitate și reafirm îndemnul de a lucra pentru a avea posiblitatea să decontăm cât mai mult”, este mesajul postat pe pagina prim-ministrului, Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here