Dovada! Ministerul Energiei i-a mințit pe mineri

0
2501

Ministerul Energiei a mințit, ieri, cu privire la procentul stabilit pentru creșterea salariilor în Complexul Energetic Oltenia. Oficialii au anunțat, pe site-ul instituției, majorări salariale de 12%, înainte de a se finaliza negocierile. În minuta încheiată la terminarea discuțiilor, procentul cu care se măresc lefurile este de 8,2%.

Reprezentanții Ministerului Energiei s-au grăbit să anunțe că au găsit soluții, pentru dezamorsarea situației de la Complexul Energetic Oltenia și au postat pe site-ul instituției un comunicat de presă, în jurul orei 14.00, când discuțiile erau în toi. Oficialii anunțau că au gasit măsurile pentru rezolvarea nemulțumirilor angajaților din CEO, iar una dintre acestea se referă la majorările salariale cerute de propestatari. În comunicatul postat pe site-ul Ministerului Energiei, se spune că aceste majorări vor fi de 12%, pentru angajații din producție.

Discuțiile au continuat, însă, iar după câteva ore, a fost încheiată o minută a întâlnirii dintre sindicate, Administrația companiei și reprezentanții ministerului. În documentul semnat și parafat, la punctul privind majorările salariale, este un alt procent, de 8,2%, cum a fost propus de administrație.

Ministrul Anton Anton a stat doar câteva zeci de minute, la întâlnirea cu reprezentanții minerilor aflați în proteste, încă de vineri, iar ședința a fost condusă de secretarul de stat Doru Vișan. Discuțiile de la Ministerul Energiei, dintre directoratul Complexului Energetic Oltenia și liderii de sindicat au durat, ieri, toată ziua. Angajați de la mai multe cariere, care protestau încă de vineri, au continuat grevele spontane, azi noapte. În această dimineață, doi angajați au intrat în greva foamei, în fața sediului companiei, de la Târgu Jiu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here