Drumul expres Târgu Jiu-Craiova, folosit ca motiv de anulare a licitației pentru autostrada Craiova – Lugoj

0
531
Drumul expres Târgu Jiu -Craiova a dus la anularea licitației pentru proiectarea autostrăzii Craiova – Lugoj, cu o lungime de 240 de km. Reprezentanții Companiei de Autostrăzi au motivat că drumul expres s-ar fi suprapus, pe o porțiune de 30 de km, cu autostrada ce trebuia să lege Oltenia, de Banat. Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), în mandatul căruia a fost lansată licitația, îl acuză pe succesorul lui, Sorin Grindeanu (PSD), că „ucide proiectul” autostrăzii. „Este o veste foarte proastă pentru autostrăzi. Licitația lansată anul trecut în mandatul meu era pe final, cu câștigător desemnat, nu trebuia decât semnat contractul. Motivul anulării este halucinant: o pretinsă suprapunere între traseul acestui proiect și cel al drumului expres Craiova-Tg. Jiu, proiect contractat anul trecut.
Așadar pentru o pretinsă suprapunere pe o lungime de 30km (sectorul Craiova-Filiași) se anulează un proiect de 250km – autostrada Craiova-Drobeta Turnu Severin-Calafat-Lugoj”, a spus Cătălin Drulă.
Fostul ministru cere autosesizarea organelor de anchetă. „Am scos la licitație pe un caiet de sarcini modern cu proiectare la cheie, cu prevederi contractuale corecte și echilibrate, această investiție. 30 de ani nici PSD, nici PNL n-au mișcat un deget, n-au făcut o licitație, n-au semnat vreun contract pentru această autostradă. Unde sunt acum pesediștii și peneliștii din Oltenia și Banat când Grindeanu ucide proiectul? Unde se ascund? Această anulare a unei licitații în faza finală miroase foarte urât. Cred că autoritățile statului ar trebui să se autosesizeze aici. Oare e vorba că cineva n-a plătit șpagă? Numai așa pot merge înainte proiectele în epoca PSD-PNL, cu parandărăt inclus?”, a reacționat Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here