FIFA, condiție care poate îngropa Pandurii. Condescu: Nu banii sunt problema

0
778

Situație dilematică, la Pandurii. Clubul trebuie să achite, până mâine, la ora 24.00, restanțele către doi jucători, pentru a nu fi sancționat de FIFA. Pentru achitarea datoriei de 80.000 de euro, clubul accesează împrumuturi, însă, chiar și în contextul obținerii banilor, există o condiție care poate duce Pandurii în zona retrogradării: jucătorii să-și retragă plângerile.

Situația echipei Pandurii Târgu Jiu este una incertă, la o zi distanță de ultimatumul dat de FIFA. Federația internațională a obligat clubul să achite restanțe de aproximativ 100.000 de euro, care înseamnă salarii și dobânzi, către doi jucători, până la finalul zilei de joi. În caz contrar, echipa este penalizată cu 9 puncte, ceea ce înseamnă căderea pe locul 18, din 20 și retrogradarea în Liga a III-a. Chiar și în condițiile plății, Pandurii riscă să fie penalizați cu 9 puncte și să pice în Liga a III-a, deoarece FIFA a impus o condiție care poate înfunda trupa de pe Jiu: foștii fotbaliști să trimită adrese oficiale FRF și FIFA, prin care să renunțe la cererea de sancționare a clubului. Administratorul judiciar și-a dat acceptul pentru un împrumut, cu care să fie acoperită datoria, însă clubul nu a primit clarificări, legate de condiția ce nu depinde de gruparea de la Târgu Jiu și anume ca jucătorii să-și retragă plângerile. „Azi a fost dată o hotărâre a Adunării Creditorilor. Administratorul special a autorizat să se facă un împrumut, pentru achitarea datoriilor prevăzute în decizia FIFA. Dar am cerut clarificări și la Federație (FRF – n.r.) și la UEFA, pentru a ne spune exact cât e suma, pentru că acolo se specifică „plus dobânda”. Nu banii sunt problema. Problema e să nu plătim și să fim și depunctați. Și s-au cerut clarificări inclusiv pe acest aspect, pe condiția impusă, ca jucătorii să-și retragă plângerea, dacă ea rămâne valabilă, în condițiile efectuării plății”, a declarat Marin Condescu, unul dintre creditori.

Reprezentanții clubului au cerut precizări clare, cu privire la condiția impusă de FIFA, deoarece există riscul depunctării, chiar și în condițiile achitării datoriei, dacă cei doi fotbaliști nu își retrag la timp solicitările, adică până mâine, la ora 24.00. Cei doi jucători, care au reclamat clubul din Târgu Jiu, la forul internațional, sunt Gordan Bunoza și Nikola Vasiljevic. Fiecare a evoluat câte un an la echipa gorjeană. Decizia FIFA a fost dată miercurea trecută, iar Pandurii au avut la dispoziție un termen de grație, până mâine, joi, 30 mai, pentru a achita restanțele către foștii jucători, dar și ca aceștia să renunțe la plângerile depuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here