Fostul șef USR al Gărzii de Mediu a venit în Gorj să ceară închiderea Carierei Roșia

0
1968

Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR) a venit, joi, în Gorj, să reclame faptul că unitatea de la Roșia funcționează ilegal. Berceanu a sesizat Garda de Mediu Gorj și a făcut plângere penală împotriva companiei energetice, acuzând faptul că nu există aviz de mediu pentru Cariera Roșia. Fostul comisar șef al Gărzii de Mediu a venit însoțit de un senator USR, de Dâmbovița, Dragoș Popescu și o avocată. Berceanu a transmis live momentul în care a sunat la 112, să ceară poliției să vină la fața locului și să sesizeze Garda de Mediu.

„Sunt la Cariera Rosia din Gorj căreia, in urma deciziei Tribunalului Bucuresti din 17.06.2022, i-a fost suspendata activitatea cu titlul executoriu. Am chemat politia pentru constatarea faptei de continuare a activității contrar deciziei, fapta care constituie infractiune”, a anunțat fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, pa Facebook.

După aproximativ o oră, Octavian Berceanu a revenit cu o nouă postare. „Tocmai am fost la Politia Romana si am depus plângere pentru fapte infractionale, încălcarea OUG 195/2005, art 98 privind funcționarea Carierei Rosia dupa suspendarea executorie a acordului de mediu de catre Tribunalul București prin Hotărârea din 17.06.2022”, a transmis fostul ministru, pe pagina de socializare.

Berceanu a invocat o hotărâre a Tribunalului București, pronunțată în 17 iunie 2022, în urma unei acțiuni înaintate de Asociația de Mediu Bankwatch, împotriva extinderii Carierei Roșia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here