USR Gorj, despre cererea fostului șef al Gărzii de Mediu, de închidere a Carierei Roșia: „Berceanu, în goană după senzațional”

0
726

Liderii USR Gorj se dezic de acțiunile fostului șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, care azi a fost la Cariera Roșia, de la poarta căreia a sunat la 112 și a reclamat că unitatea funcționează fără aviz de mediu, cerând să fie închisă. Radu Miruță, președintele useriștilor gorjeni, îl acuză pe Berceanu că se află în campanie, pentru imagine. „Ce fac ei este doar băgat în seama”.

„Octavian Berceanu nu reprezintă poziția USR și are o agenda proprie în goana lui după senzațional, posibil reprezentând agenda ONG-urilor absurde. Cariera Roșia are, din pacate, o decizie a instanței și nu live-uri cu Berceanu închid sau deschid cariera, ci legea și respectarea sau nerespectarea ei. Cred cu tărie ca reprezentanții CEO vor reuși sa îndeplinească măsurile, astfel încât cariera Roșia să poată funcționa în continuare.
Astăzi dl Berceanu împreună cu un fost coleg parlamentar, dezertat între timp în tabăra lui Dacian Cioloș și plecat din partid, au venit sa facă live-uri la Cariera Roșia, crezând ca impun ei respectarea unei hotărâri judecătorești dacă se filmează”, a fost reacția liderului USR Gorj, după ce Berceanu a transmis live sesizarea făcută la 112, invocând o hotărâre a instanței, la o acțiune a asociației Banckwatch.

Radu Miruță susține că acțiunile lui Berceanu nu reprezintă poziția partidului și acuză jocuri ale unor organizații de mediu. „Intr-un județ cu sensibilități clare și cu dependenta de industria asta, în contextul crizei energetice, ce fac ei este doar băgat în seama. Legea este lege și e treaba altora sa o judece, sa o aplice și sa impună respectarea ei. Astfel de acțiuni, fără a reprezenta poziția partidului USR, mă duc cu gândul la scenariile în care au fost prin USR unii care au reprezentat interesele ascunse ale altor ONG-uri absurde de mediu și tare bine ii este acum USR-ului, ca odata cu înființarea REPER au plecat și astfel de posibile săgeți care reprezentau agende străine României. Bine ca ne-am curățat de ei!
Cariera Roșia se închide sau de deschide de lege, de instanțele de judecata, de respectarea unor norme nu de like-uri, nu de Berceanu, nu de ONG-uri, nu de noul partid REPER, ai cărui oameni în Gorj nu au reprezentat nimic”, este mesajul transmis de Miruță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here