Hoituri de la fabrica de pui, aruncate pe câmp. „Iese sângele din pământ”

0
3559

Situație revoltătoare, într-o comună din Gorj, unde resturile de la o fabrică de pui sunt deversate pe câmp. Organe, sânge și substanțe folosite în procesul de producție au fost filmate la marginea unei păduri, în localitatea Dănești, din imediata apropiere a municipiului Târgu Jiu.

O groapă de gunoi clandestină, în care au fost depozitate deșeuri organice, de la o fabrică de pui din comuna Dănești, este un adevărat focar de infecții. Formată pe un teren din apropierea unei păduri, la marginea localității. Acuzată de crearea focarului de infecție este firma Avicarvil, din grupul Carmistin, care include si brandul La Provincia.

După ce dezastrul ecologic a fost descoperit și informația a fost făcută publică, de o localnică, pe pagina de socializare, zona a fost acoperită cu crengi și pământ. Dar pentru că mirosul pestilențial se simțea de la kilometri distanță, iar sângele mustea printre vreascuri, autoritățile au decis să are terenul. Urmele gropii ilegale, în care au fost depuse resturile de pui și organele rămase în urma procesului de producție, nu au putut fi, însă șterse. Jurnalistul Narcis Daju a filmat joi, pe terenul respectiv. Brazdele de pământ, pe care tractorul pus la dispoziție de primărie le-a întors, pentru a acoperi urmele focarului de infecție, sunt înroșite, de sângele din resturile aruncate de la ferma de pui. „Sânge închegat, bolborosind prin brazdele proaspete de pâmânt, printre resturi de pui morți și găinaț. De ce e aerul irespirabil, dimineata? Pe un deal de langa Targu Jiu, Avicarvil aruncă resturi de pui morti, sange inchegat si gainaț, cu complicitatea Garzii de Mediu si a Agentiei de Protectia Mediului. Iar mirosul e mai mult decat insuportabil”, a scris Narcis Daju, în descrierea filmului postat pe pagina de socializare. Niciuna dintre instituțiile cu atribuții în protejarea mediului sau a cetățenilor nu s-a deranjat să emită un punct de vedere, cu privire la situația de la Dănești. Înregistrarea jurnalistului Narcis Daju o puteți urmări aici:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here