Iordache așteaptă derogare pentru șefia PNL, după ce și-a depus candidatura. VIDEO

0
448

Ion Iordache s-a înscris pentru alegerile din PNL Gorj, vizând funcția de președinte. Contestatarii acestuia spun că nu îndeplinește condițiile impuse de statut pentru a putea candida, deoarece nu are vechimea necesară în partid. Senatorul spune că în ședința de mâine a BPN, de la București, i se va acorda derogare de la regulile formațiunii, deși voci din partid susțin că ar putea fi contestată candidatura acestuia, deoarece „dezlegarea” ar fi trebuit obținută înainte de depunerea dosarului.

Senatorul Ion Iordache și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al PNL Gorj, în ultima zi, oamenii aduși de acesta să se ocupe de organizarea alegerilor stând chiar peste program și primind documente de înscriere, chiar și la două ore după închiderea oficială a înscrierilor, care a fost azi, la ora 16:00.
Iordache a ajuns la sediul filialei județene, de la Târgu Jiu, în jurul orei 17:30, cu candidatura pentru alegerile stabilite pentru data de 26 noiembrie. „Așa cum am anunțat, mi-am depus-o. În fiecare zi am fost la partid, mai puțin astăzi de dimineață și ieri, am fost la București și acum am ajuns și mi-am și depus-o”, a declarat aspirantul la funcția de președinte al liberalilor din județul Gorj.
Candidatura lui Ion Iordache este contestată de fosta conducere și de contracandidatul acestuia, deputatul Gheorghe Pecingină, care invocă statutul și regulamentul partidului, ce condiționează candidații la funcții de conducere, de calitatea de membru, la finalul anului anterior alegerilor, ori senatorul s-a însris în partid de aproximativ două luni. Ion Iordache a afirmat că, în ședința de miercuri a BPN al PNL, i se va da o derogare de vechime, pentru a putea fi ales, deși consideră a primit deja „dezlegare” de la conducerea centrală a formațiunii, în momentul în care a fost inclus în Biroul Politic Județean interimar al PNL Gorj. „Așa cu a spus și președintele interimar, și discuțiile care au fost la nivelul organizației centrale, în momentul în care am fost numiți în BPJ-ul interimar, Biroul Politic Național, prin această numire, a dat derogare la toate eventualele probleme legate de statut, dar a luat decizia conducerea centrală, ca în ședința de mâine să mai facă încă o derogare, ca să nu mai fie niciun fel de discuție, așa cum și dv ați spus, că au fost diferite voci, care au vorbit de această derogare, ca să se închidă acest subiect”, a declarat Iordache.
Senatorul a demisionat din PNL, la scurt timp după alegerile parlamentare, care l-au trimis în Senatul României, pe lista filialei de la Gorj a partidului și a migrat la Forța Dreptei, fiind coordonatorul organizației județene. După declanșarea scandalului ce-l viza pe fostul lider al PNL Gorj, pe care noua conducere asigurată de Nicolae Ciucă a vrut să-l „mazilească”, Iordache a profitat de situație și a început să „tragă sfori” la București, pentru a fi sprijinit să preia filiala gorjeană.
În urmă cu aproximativ două luni, noul președinte interimar, Gigel Știrbu, a anunțat dizolvarea Biroului Politic Județean de la Gorj și numirea altuia, interimar, în care au fost incluși senatorul Ion Iordache și mai mulți apropiați ai lui, deși la data validării de către BPN, aceștia nu era membri în PNL, adeziunile fiind aprobate în prima ședință a noii structuri, din care făceau parte chiar ei.
Declarația senatorului Ion Iordache, AICI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here