Jandarmii și-au luat șenilată, pentru intervențiile în zona montană Rânca

0
259

Jandarmii montani au fost dotați cu șenilată, pentru intervențiile în zona Rânca. „Postul de Jandarmi Montan Rânca a fost dotat cu un autoturism Dacia Duster 4×4 cu șenile, primul astfel de autoturism aflat în utilizarea structurilor montane de jandarmi din județul Gorj.
Postul de jandarmi montan Rânca mai are în dotare încă un autoturism Dacia Duster cu roți de rulaj, snowmobil și ATV, iar acest autoturism dotat cu șenile va contribui la reducerea timpilor de intervenție a jandarmilor montani din Rânca la solicitările turiștilor, întrucât acesta se poate deplasa pe traseele greu accesibile din zona montană, pe pârtiile de schi, în condițiile cele mai dificile (zăpadă, noroi). Autoturismul dotat cu kit-ul de șenile are o gardă la sol crescută, iar schimbarea șenilelor cu roțile de rulaj sau invers se poate efectua într-un timp redus, operațiune care se poate efectua chiar în zona montană”, au comunicat reprezentanții Jandarmeriei Gorj.
Echipajele de jandarmi montani participă la căutarea persoanelor rănite sau dispărute și la soluționarea apelurilor primite prin sistemul unic de urgență 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here